LifeStyle

Creşterea secreţiei de lapte la femeile care alăptează

Un preparat galactogen (care stimulează secreţia de lapte) foarte bun se prepară astfel: 2 linguri fructe de chimen se spală bine într-o strecurătoare, apoi se aduc într-un vas cu 300-500 ml apă fierbinte, infuzate acoperit 5-10 minute.

În acelaşi timp, într-o tigaie, se prăjeşte 50-60 g de făină albă, de grîu, pînă ce aceasta capătă o culoare crem deschis. Se stinge cu o parte din infuzia de chimen, se adaugă o linguriţă de ulei şi se amestecă bine. Făina prăjită se adaugă apoi în restul de infuzie. Se pune sare după gust şi se serveşte cu crutoane de pîine, crocante.

Proporţiile de ingrediente din această reţetă pot fi modificate cantitativ, mai mult sau mai puţin, după caz. Tratamentul poate dura una sau mai multe săptămîni. Acest remediu este, de fapt, un fel de mîncare cu acţiune puternic galactogenă datorită chimenului. Fitina din compoziţia făinei asigură şi un aport de calciu. La această reţetă, alături de chimen se mai pot adăuga şi fructe de fenicul, iar la amestecarea făinii prăjite cu infuzia de plante aromatice se poate adăuga şi lactat de calciu.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *