LifeStyle, Sanatate

Cremele pe bază de cofeină, tratament miracol împotriva celulitei

Cremele pe bază de cofeină pot fi foarte eficiente în eliminarea celulitei şi a aspectului său de coajă de portocală, potrivit unui studiu realizat de o echipă de medici din Brazilia şi publicat în Journal of Cosmetic Dermatology.

Conform datelor specialiştilor, 90 la sută dintre femei suferă de celulită în anumite momente ale vieţii lor. Aceasta se dezvoltă pe abdomen, coapse şi fese şi este localizată în ţesutul fibros care face legătura dintre muşchi şi piele. Deşi eliminarea kilogramelor în plus poate fi de ajutor, chiar şi femeile slabe pot dezvolta celulită pe coapse şi fese.

În momentul în care grăsimile, lichidele şi toxinele sînt captate sub piele, se formează conglomerate dure de grăsime care produc efectul de coajă de portocală.

Cofeina a fost utilizată în creme de mai mulţi ani, dar pînă acum nu au existat probe concludente care să justifice folosirea ei. Cercetătorii cred că substanţa este absorbită în piele, unde accelerează rata la care organismul consumă grăsimile.

Cel mai recent studiu sugerează că produsele cosmetice care conţin cofeină în proporţie de 7 la sută sînt foarte eficiente în combaterea celulitei.

Medicii de la Universitatea federală din Rio de Janeiro au testat crema cu cofeină pe 130 de femei. Fiecare participantă la studiu şi‑a masat cîte un şold şi o coapsă acoperite de celulită zilnic, timp de o lună, în timp ce celălalt şold şi cealaltă coapsă au rămas netratate.

La sfîrşitul studiului, 80 la sută dintre paciente au remarcat faptul că circumferinţa părţii superioare a coapsei s‑a redus cu pînă la 1,8 centimetri, iar aspectul de coajă de portocală nu mai era atît de vizibil. Circumferinţa părţii inferioare a coapsei s‑a redus cu, în medie, 1,2 centimetri.

Profesorul Omar Lupi, coordonatorul acestui studiu, a spus că tratamentul s‑a dovedit cu adevărat eficace, dar trebuie combinat cu o dietă alimentară echilibrată şi cu exerciţii fizice.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *