RETETE CULINARE

Crema caramel pentru foi Lica

Ingrediente:
6 oua, 4 cani zahar, 1 cana nuci maruntite, 1 pachet margarina (250 grame), esenta de rom, zahar vanilat.

Preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga 2 cani de zahar, apoi galbenusurile, intr-un castron.
Celelalte 2 cani de zahar se pun la caramelizat la foc mic, intr-o cratita mai groasa,( daca se poate chiar de tuci, cam de 3-4 l capacitate) pana cand se transforma intr-un lichid mai gros, de culoarea caramelei. Se dizolva aici margarina taiata cuburi, dupa care se adauga ouale batute, mestecand incontinuu. Se mesteca mereu, pe foc, pana cand devine o crema omogena si se adauga nucile maruntite.
Crema se intinde imediat peste foi. Aceasta cantitate ajunge pentru un pachet de foi mari, pentru 4 straturi.
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *