LifeStyle, Sanatate

Creierul femeilor este afectat mai repede de alcool decît cel al bărbaţilor

Alcoolul distruge creierul femeilor mai repede decît pe cel al bărbaţilor, în condiţiile unor greutăţi corporale egale, potrivit unui studiu realizat în Rusia şi publicat în revista americană Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Studii anterioare au arătat deja că ficatul şi inima femeilor sînt distruse mult mai repede de alcool decît cele ale bărbaţilor, chiar şi în condiţiile în care femeile consumă o cantitate mult mai mică de alcool.

Pentru a compara efectele consumului de alcool la ambele sexe, cercetătorii au măsurat funcţiile mentale ale 102 de voluntari dependenţi de alcool, 78 de bărbaţi şi 24 de femei, cu vîrste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, cercetătorii au măsurat funcţiile mentale a 68 de persoane, bărbaţi şi femei, care nu erau dependente de alcool.

Înainte de a participa la teste, voluntarii dependenţi nu au consumat alcool timp de trei-patru săptămîni.

Femeile dependente de alcool au obţinut rezultate mult mai proaste la testele de memorie vizuală, logică şi de soluţionare a unor probleme faţă de bărbaţii cu acelaşi viciu.

Organismul femeilor metabolizează alcoolul în mod diferit faţă de cel al bărbaţilor, în cazul unei greutăţi corporale egale, a indicat Barbara Flannery, de la Centrul de cercetări RTI International din Baltimore, Statele Unite, coordonator al studiului.

Unul din principalele motive este că organismul femeilor conţine mai puţină apă decît cel al bărbaţilor şi de aceea alcoolul este mai puţin diluat.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *