LifeStyle

Credit Europe Bank noul nume al Finansbank

 Credit Europe Bank

Finansbank a devenit Credit Europe Bank ca urmare a asocierii in luna august 2006 a bancii–mama Finansbank A.S. Turcia cu Banca Nationala a Greciei. Institutia financiara greceasca a achizitionat pachetul de control de 46% din actiuni contra sumei de 2.3 miliarde USD, Finansbank A.S. Turcia fiind evaluata la 5 miliarde USD. Ca urmare a acestei vanzari, Finansbank si celelalte banci membre ale Grupului FIBA isi schimba sau isi vor schimba in viitorul apropiat numele in Credit Europe Bank. 

Sub noul nume, Credit Europe Bank isi va mentine caracterul de institutie financiara universala si va actiona pentru cresterea cotei de piata actuale de 15% pentru produse financiare specifice, cum ar fi cartile de credit sau reteaua POS. Serviciile oferite de banca se adreseaza in continuare atat companiilor comerciale, locale sau multinationale, cat si persoanelor fizice, Credit Europe Bank detinand in prezent un portofoliu de peste 350.000 clienti persoane fizice si peste 20.000 clienti companii.

Credit Europe Bank ofera o gama variata de produse si servicii adresate persoanelor fizice, IMM-urilor si companiilor prin 70 de sucursale si agentii in intreaga tara, precum si prin canale alternative de distributie : ATM-uri, POS-uri si Internet Banking. In prezent banca detine in Romania 70 de sucursale si agentii, avand 1700 de angajati, iar pana la sfarsitul anului 2007, Credit Europe Bank vizeaza largirea retelei la peste 100 de sucursale si 2000 de angajati.

La finalizarea rebrandingului, produsele si serviciile oferite clientilor si partenerilor nostri de afaceri vor prezenta aceleasi caracteristici, insa vor avea un nou nume. Persoanele de contact din banca vor fi aceleasi. Telefoanele si adresele sucursalelor vor ramane neschimbate. Sucursalele Credit Europe Bank vor oferi aceleasi produse, iar website-ul oficial al bancii, www.finansbank.ro, va deveni www.crediteuropebank.ro .

Conform oficialilor Credit Europe Bank, piata bancara din Romania va cunoaste o usoara scadere a ritmului de dezvoltare insa obiectivul companiei pentru urmatorii 2 ani este de a se numara printre primele 10 institutii financiare de pe piata locala. In anul 2007, Credit Europe Bank intentioneaza sa atinga o cota de piata de 2% pentru totalul activelor si sa se numere printre primele 3 companii pe segmentul produselor si serviciilor financiare de retail.

“Credit Europe Bank nu este o banca noua pe piata, ci o noua valoare. Strategia noastra este aceea de a oferi credite si servicii financiare la standarde europene, mai ales in tarile devenite de curand membre ale Uniunii Europene, cum este si Romania. Pe piata locala am fost pionieri in acordarea facilitatilor de credit sindicalizat, in implementarea sistemului de carduri de credit cu plata in rate, in dezvoltarea de programe de training pentru recrutarea proaspetilor absolventi. De aceea, pentru noi procesul de rebranding nu inseamna o adaptare, ci o etapa de accelerare.”, a declarat Dl. Tamer Ozatakul, Presedintele Credit Europe Bank Romania.

 

Credit Europe Bank se pozitioneaza ca o banca internationala, parte din Grupul FIBA cu peste 7 ani de experienta pe piata locala si 20 de ani de experienta in Europa, o banca mai apropiata de clienti, care ofera produse si servicii inovatoare.

Finansbank A.S. Turcia a fost detinuta de Grupul FIBA, cu o valoare totala a activelor de 9 miliarde USD si cu un capital al actionarilor de 1 miliard USD. Politica de rebranding a Finansbank in Credit Europe Bank va fi implementata in toate bancile din Romania, Rusia, Olanda, Elvetia si Ucraina, banci care fac parte din grupul FIBA..
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *