RETETE CULINARE

Cotlete de miel picant cu garnitura de cartofi cu coriandru

Ingrediente pentru 4 portii: 8 cotlete de miel, ulei de masline – 4 linguri pentru cartofi plus suplimentar pentru miel, 1 lingura piper proaspat macinat, 1 ardei iute uscat, taiat fin, cateva frunze proaspete de cimbru, 1 kg cartofi rosii, 2 linguri seminte de coriandru, 1/2 lingurita de scortisoara macinata, un pahar de vin rosu, o varza mare, tocata, zeama de la o lamaie,ulei extravirgin de masline.

Preparare

miel

Cotletele se stropesc cu ulei de masline, se presara cu sare, piper, ardei iute si frunze de cimbru. Se preseaza sa se patrunda aromele si se lasa deoparte.

Cartofii se taie in bucati mari si se pun intr-un vas acoperiti cu apa sarata. Se pun la foc si se fierb pentru 10 min. Se scurg si se lasa la racit. Intr-un mojar se piseaza semintele de corindru. Intr-o tava mare se aseaza cartofii si se preseaza usor, sa se sfarame putin. Se presara coriandru si scortisoara, se toarna ulei de masline  si vinul.Se acopera si se dau la cupror pentru 45 min. Cu 15 min inainte de a le scoate din cuptor se lasa fara capac, pentru a se rumeni bine.

Cat timp cartofii sunt la cuptor fierbeti varza in apa cu sare, pentru 8-10 min.Cotletele se prajesc intr-o tigaie de tip gratar, 3-4 min pe fiecare parte.Scurgeti varza, apoi amestecati-o cu zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.

Cotletele se servesc cu cartofi cu coriandru si varza cu lamaie. Mielul poate fi inlocuit si cu porc sau pui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *