LifeStyle

Copos renunta la functia de vicepremier

George Copos a anuntat joi, intr-o declaratie de presa, ca demisioneaza din functia de vicepremier.

El si-a motivat decizia prin faptul ca initiativele conservatorilor nu au fost cuprinse in proiectul noului cod fiscal aprobat ieri de Guvern.

Copos a spus ca este foarte suparat ca a fost respinsa, mai ales, propunerea Partidului Conservator privind mentinerea, pentru doi ani, a sistemului de impozitare cu 3% a IMM-urilor, care de la 1 ianuarie 2007 vor plati un impozit de 16%, potrivit noului Cod Fiscal.

“A fost picatura care a umplut paharul”, sustine Copos.
“Cred ca mediul de afaceri a fost afectat si imi este foarte greu sa cred ca voi reusi sa-mi indeplinesc obiectivele legislative precum si prioritatile pe care mi le-am stabilit (…) I-am inaintat primului ministru demisia mea”, a spus Copos.

George Copos a spus ca varianta cuprinsa in Codul Fiscal aprobat de Guvern descurajeaza spiritul intreprinzator si nu aduce venituri suplimentare la buget.

Intrebat de jurnalisti daca demisia sa are legatura cu faptul ca este urmarit penal de DNA in dosarul “Loteria romana”, Copos a refuzat sa raspunda. In schimb, a raspuns presedintele PC, Dan Voiculescu, care a negat faptul ca plecarea lui Copos din Guvern ar avea vreo legatura cu dosarul sau de la DNA.

George Copos nu semnat, miercuri, proiectul Codului Fiscal deoarece consevatorii nu sunt de acord cu unele prevederi ale acestuia. Partidul Conservator nu renunta la reducerea TVA la produsele alimentare de baza, neimpozitarea profitului reinvestit si nu este de acord cu impozitarea microintreprinderilor cu 16%, de la 1 ianuarie 2007.

Gestul lui Copos vine dupa ce presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, anuntase ca daca Guvernul isi va modifica actuala structura, conservatorii sunt dispusi sa renunte la postul de vicepremier.

www.hotnwes.ro