Copiii inteligenti au tendinta de a deveni vegetarieni

Copiii cu un coeficient de inteligenta ridicat au tendinta de a deveni vegetarieni la maturitate, este concluzia unui studiu realizat in Marea Britanie si publicat in British Medical Journal, transmite Reuters.
La studiu au participat peste 8.000 de barbati si femei cu varsta de 30 de ani, al caror coeficient de inteligenta a fost masurat atunci cand au implinit zece ani.
Cu cat coeficientul de inteligenta este mai ridicat, cu atat probabilitatea de a fi vegetarian este mai mare, conform rezultatelor scoase la iveala de acest studiu.
“Persoanele care sunt mai inteligente in copilarie si care isi vor mentine acel coeficient de inteligenta si la maturitate au mai mari probabilitati de a deveni vegetariene fata de cele mai putin inteligente”, a spus Catherine Gale, epidemiologist la Universitatea din Southampton, coordonator al acestui studiu.
Gale a adaugat ca rezultatele sunt similare unor studii anterioare care arata ca persoanele mai inteligente au tendinta de a manca mai sanatos si de a face mai mult sport.
“Exista foarte multe dovezi care asociaza vegetarianismul cu un risc scazut de boli cardiace. Persoanele care sunt vegetariene au tendinta de a avea o tensiune arteriala si un nivel al colesterolului mai scazute si au mai putine riscuri de a deceda din cauza unei boli cardiace”, a spus medicul.
Pentru fiecare crestere cu 15 puncte a coeficientului de inteligenta, probabilitatea de a fi vegetarian creste cu 38%.
Gale a spus ca pentru acest studiu au fost luati in considerare si factori precum clasa sociala si educatia.
Peste 33% dintre participantii la studiu au declarat ca sunt vegetarieni dar nu au exclus din alimentatie pestele si carnea alba, 4% au declarat ca sunt strict vegetarieni, iar 2,5% dintre ei au spus ca sunt lacto-vegetarieni.

Monitorul de Suceava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *