LifeStyle

Copii cred că păpuşile lor au o "esenţă vie"

Cercetatorii de la Universitatea Yale din Statele Unite au testat reactia unui numar de copii la diverse experimente efectuate asupra papusile lor. De exemplu, aceste papusi au fost introduse intr-o maÅŸina de copiat, de fapt un simplu figurant in spatele unei perdele ce dadea inapoi dubluri ale papusilor. Un sfert dintre copii au refuzat sa-si lase papusa in acel loc periculos, iar cei care au fost convinsi, au vrut mereu originalul inapoi, si nu copia.

Concluzia cercetatorilor este ca copii cred ca papusa lor este inzestrata cu un fel de “esenta vie” care ii da identitatea, esenta care nu poate fi copiata de masina. Ca sa-si probeze ÅŸi mai bine teoria, oamenii de stiinta au pus la copiat obiecte speciale, care au apartinut cica reginei. Si in acest caz, copii au preferat originalul. Aici sta saminta viitorilor colectionari, ne atentioneaza oamenii de stiinta. Ca si copii, colectionarii cred ca obiectele poarta ceva din “esenta” proprietarului. In acelasi fel, putem explica si reluctanta oamenilor obisnuiti in a atinge obiecte purtate de un ucigas…

Rezultatele acestor cercetări au fost publicate in revista “Cognition” de un grup de cercetatori de la Universitatea Yale din Statele Unite.

Sursa: www.stiinta.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *