Sanatate

Continuarea activităţii după vîrsta de 65 de ani poate întîrzia declanşarea maladiei Alzheimer

Continuarea activităţii la serviciu după vîrsta de 65 de ani poate întîrzia declanşarea demenţei sau a maladiei Alzheimer, conform unui studiu realizat pe 382 de persoane din Marea Britanie, informează cotidianul The Times.

Rezultatele acestui studiu confirmă teoriile conform cărora o minte menţinută în continuare activă la vîrsta a treia întîmpină un risc mai scăzut de îmbolnăvire de maladia Alzheimer. Cercetătorii de la Universitatea din Cardiff şi de la Institutul de Psihiatrie al King’s College din Londra au realizat acest studiu pe un grup de persoane suspecte de Alzheimer, aflate în baze de date medicale.

Ei au comparat anii de pensionare ai acestor persoane şi au ajuns la concluzia că fiecare an în plus muncit, peste vîrsta de pensionare, este echivalent cu o întîrziere de aproape 6 săptămîni a apariţiei simptomelor demenţei.

În acest context, Institutul Naţional pentru Studii Economice şi Sociale din Marea Britanie a solicitat ca vîrsta pentru pensionare să fie de 70 de ani şi nu de 65 de ani, ca în prezent.

În Marea Britanie sînt peste 700.000 de oameni care suferă de demenţă, dintre care 417.000 au maladia Alzheimer.

Suresa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *