Sanatate

Consumul moderat de bere, benefic pentru întărirea oaselor femeilor

Femeile care beau o cantitate moderată de bere vor beneficia de o întărire a sistemului osos, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Universitatea Extremadura din Caceres, ale cărui rezultate au fost publicate în revista de specialitate Nutrition, informează bbc.co.uk.

Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de 1.700 de femei şi a relevat faptul că densitatea osoasă a fost mai mare în cazul femeilor care consumă bere cu moderaţie, comparativ cu femeile care nu consumă deloc această băutură.

Cercetătorii consideră că hormonii vegetali din bere, nu alcoolul, contribuie la apariţia acestor efecte benefice.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă îndeamnă la prudenţă, avertizînd asupra faptului că un consum mai mare de două sticle de bere pe zi produce un efect contrar, dăunînd sănătăţii oaselor.

Osteoporoza este o problemă de sănătate frecvent întîlnită în categoria femeilor aflate la menopauză, care creşte riscul de producere a fracturilor osoase la vîrste mai înaintate.

Cercetătorii au încercat în ultimii ani să descopere acele suplimente care să le ajute pe femei să îşi păstreze o densitate osoasă normală pînă la vîrste înaintate.

Experţii spanioli au declarat că, deşi nu recomandă nimănui să bea bere în mod exagerat pentru a‑şi întări densitatea osoasă, totuşi ingredientele din bere, denumite fitoestrogeni, merită o atenţie sporită din partea cercetătorilor. Ei au recrutat voluntare, a căror vîrstă medie a fost de 48 de ani, şi au folosit ultrasunete pentru a măsura densitatea osoasă din degete. Rezultatele au fost analizate şi prin prisma factorilor precum greutatea, vîrsta şi consumul zilnic de alcool.

Femeile considerate consumatoare “uÅŸoare” sau “moderate” de bere, cu pînă la 280 de centilitri de alcool pe săptămînă, au prezentat o densitate osoasă superioară decît femeile care nu consumă deloc alcool.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *