Sanatate

Condimentele, remedii împotriva răcelilor

In opinia fitoterapeuţilor, condimentele pot constitui variante ale tratamentului împotriva virozelor şi chiar a gripei. Ceaiul de mentă în care s-au adăugat două-trei vârfuri de piper negru este un remediu natural împotriva guturaiului. Bronşita poate fi combătută folosind un preparat obţinut din coajă de portocală mixată cu trei frunze de dafin şi puse la macerat într-un litru de apă, scrie Adevarul.

Piperul, considerat regele condimentelor, poate fi un bun remediu împotriva răcelilor. Acesta contribuie la reglarea circulaţiei şi a digestiei şi încălzeşte corpul.

Pentru persoanele cu sensibilitate la frig, fito­terapeuţii recomandă ca la fiecare masă să se consume câte două vârfuri de cuţit de piper măcinat.

Dacă suferiţi de infecţii în gât sau de guturai, este indicat ca într-o cană de ceai fierbinte (de mentă, busuioc, tei sau cimbrişor) să se adauge două-trei vârfuri de cuţit de piper negru. Ceaiul se lasă cinci minute, după care se bea cu înghiţituri mici, efectele fiind rapide: gâtul se descongestionează, nasul se desfundă şi în corp se răspândeşte o stare de căldură plăcută.

Pe larg in Adevarul! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *