Concerte

Concertul de deschidere al Stagiunii de Muzica Veche

Agentia Medieval Praxis anunta organizarea concertului de deschidere al Stagiunii de Muzica Veche.

Concertul va avea loc vineri, 12 februarie, ora 19 in Sala Bizantina a Palatului Cercului Militar National si va cuprinde motetele: „Jesu, meine Freude” (BWV 227) si „Lobet den Herrn, alle Heiden” (BWV 230) de Johann Sebastian Bach.
Cele doua motete de J. S. Bach vor fi interpretate de Cvintetul vocal Cantemus (Raluca Enea – soprana, Dana Caraman – soprana, Haricleea Marica – alto, Florian Costea – tenor si Bogdan Tudor – bas) si Irina Nastase (clavecin). Evenimentul va beneficia de prezenta unui amfitrion de seama in persoana profesorului Neagu Djuvara.
Biletele se pot achizitiona prin reteaua Eventim in magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Aflata anul acesta la prima editie, Stagiunea de Muzica Veche vine ca o urmare fireasca a bunei primiri de care s-a bucurat inca din anul 2006 an Festivalul de Muzica Veche Bucuresti. Stagiunea acopera un gol in viata culturala a Capitalei, fiind special gandita ca o oferta culturala complementara Festivalului. Printre intentiile Stagiunii sunt si acelea de a oferi o scena pentru tinerii muzicieni romani specializati in muzica veche si de a reuni concertele de muzica veche pe care agentia Medieval Praxis le organizeaza de-a lungul anului.
Caracterul permanent al Stagiunii face ca acest proiect sa fie unic in Romania. Perioada de desfasurare a Stagiunii este februarie-iunie 2010 si cuprinde intre doua si patru concerte pe luna.

Stagiunea de Muzica Veche Bucuresti reuneste arte interpretative stravechi ale Evului Mediu muzical, atat apusean cat si rasaritean: muzica baroca, renascentista, medievala, gregoriana, bizantina si veche romaneasca. Artistii invitati sa concerteze in cadrul Stagiunii de Muzica Veche Bucuresti sunt specializati in tehnica interpretativa a muzicii vechi intr-o maniera autentica si pe instrumente istorice sau pe replici ale acestor instrumente: lauta, orga, clavecin, viola da gamba, blockflöte, oboi baroc, trompeta naturala, flauto traverso etc.
Concertele sunt abordate intr-o maniera aparte avandu-se in vedere atat componenta spectaculara cat si componenta educativa a fiecaruia dintre acestea acordandu-se o atentie deosebita caracteristicilor de stil si de interpretare ale repertoriului specifice epocii de provenienta.

Infiintata in anul 2005, agentia Medieval Praxis si-a concentrat activitatea in domeniul organizarii de evenimente culturale si management artistic. Prin specificul evenimentelor organizate, agentia si-a propus sa vina in intampinarea iubitorilor de muzica culta, in special muzica veche, un domeniu ce reprezinta firul rosu al activitatii Medieval Praxis. Printre cele mai importante realizari ale agentiei, pe langa, se numara organizarea Festivalul de Muzica Veche Bucuresti, a Taberei Medievale pentru copii, a Festivalului si Targului de Arta Medievala Bucuresti, Festivalului Medias – Cetate Medievala, circa 25 de concerte de muzica veche organizate in fiecare an, diverse conferinte si evenimente de afaceri.
In acest moment, Medieval Praxis este singura agentie din Romania dedicata muzicii vechi si organizarii de evenimente medievale.

http://www.medievalpraxis.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *