Concerte

Concert simfonic extraordinar, in sprijinul peroanelor cu autism

Fundatia Pentru Voi in colaborare cu Filarmonica Banatul va invita duminica, 11 octombrie, de la ora 19.00, la un concert simfonic extraordinar, cu tema Autismul si incluziunea sociala, care va avea loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara. Intrarea este libera.

Evenimentul este menit sa atraga atentia asupra problematicii deosebite pe care o prezinta autismul si in acelasi timp, este un cadou pe care il facem timisorenilor, alaturi de partenerii nostri, Filarmonica Banatul si Primaria Municipiului Timisoara. Este un mod de a ne exprima recunostinta fata de toti timisorenii care ne sunt alaturi de 13 ani in demersurile noastre de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati in comunitatea locala. Speram ca prin muzica sa deschidem inimile celor prezenti la eveniment catre o lume diferita, ignorata din pacate de cei mai multi – aceea a persoanelor cu autism. a declarat Laila Onu, director executiv general al Fundatiei Pentru Voi.

Concertul este organizat in cadrul campaniei de antidiscriminare si antistigmatizare organizata pe parcursul anului 2009 si este menit sa atraga atentia asupra acestei categorii de persoane si asupra problematicii deosebite pe care o prezinta autismul.

Cateva din lucrarile sustinute in cadrul concertului:

J. Strauss: Uvertura la opereta Liliacul

A. Dvoak:Dans slav nr. 8

P. Mascagni: Intermezzo simfonic din opera Cavaleria rusticana

J. Brahms: Dans ungar nr. 5

J. Strauss: Polca Pizzicato

J. Strauss: Vals Imperial

A. Haciaturian: Vals din suita Masquerade

Ed. Grieg: Tanz in der Halle des Bergknigs din Peer Gynt – Suita I

W. A. Mozart:Uvertura la opera Nunta lui Figaro

La eveniment vor mai participa oficialitati, parteneri, colaboratori ai Pentru Voi, presa, persoane cu dizabilitati si familiile acestora, cei 150 participanti la Congresul International E timpul schimbarii! Autismul si incluziunea sociala!, a carei deschidere se va oficia in aceeasi seara.

Concertul este finantat de Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local al Municipiului Timisoara prin “Programul manifestarilor culturale, sportive, educative, sociale, educatie civica, de tineret si religioase pe anul 2009”.

Parteneri media: TVR Timisoara, TVT89, Ziua de Vest, Adevarul de Seara, Timis Expres, Sapte Seri, TION, Timisoreni.ro.

Sponsori: Ursus Bruweries, C+C, Romix, Cofetaria Codrina, S.C. Drum Proiect, ADG Fruct, Buzias, Canamar, Ceramex, Vinarte, Dennicos Louisiana SRL

Aranjamentele florale au fost oferite de Floraria Magic Gift, Bulevardul Carol I, nr. 1

pentruvoi@pentruvoi.ro
www.pentruvoi.ro
pentruvoi@pentruvoi.ro
http://www.pentruvoi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *