Concerte

Concert de jazz – Swing de Paris cu Emy Dragoi

Emy Dragoi este considerat cel mai bun acordeonist de jazz la momentului, fiind descendentul unei familii de acordeoniști ploieșteni. Muzicianul a studiat la Liceul de Arta din Ploiești, dupa care a plecat la Academia de Jazz Bill Evans din Paris, unde a studiat pianul. Dupa terminarea studiilor universitare, a colaborat cu mai multe trupe, abordnd stiluri diferite de jazz. Pna n prezent a publicat mai multe albume de jazz: Accordeon Stiple, nregistrat mpreuna cu pianistul Antoine Hervier; Balada pentru Claudia, inregistrat in 2004 și Etnofonia, lansat in 2008 n 32 de țari.
Tete-a-Tete Coffee Art & Chill, parcul Herastrau te invita la concertul extraordinar de jazz SWING DE PARIS, miercuri 22 septembrie, ora 20:30. Invitatul principal al concertului este acordeonistul EMY DRAGOI, ce va fi acompaniat de catre LUCIAN MAXIM percuție, ADI FLAUTISTU chitara bas și MICHEL LOSTANLEN chitara.

Lucian Maxim este percuționist la Orchestra Simfonica Radio din București. A cștigat secțiunea Revelația anului la Gala Premiilor Jazz (Premiile Muzza) 2009. ntre 1994 și 1996, a facut parte din cunoscuta trupa romneasca Sarmalele Reci. n cariera sa, artistul a concertat alaturi de Johnny Raducanu, Marius Popp și Garbis Dedeian, iar n 2001 deschide cu un recital propriu concertul susținut de Chick Corea n București. Lucian Maxim a avut numeroase apariții ca percuționist/ilustrator muzical pentru diferite performanțe teatrale inclusiv cunoscuta adaptare a Trilogiei Grecești (prezentata n Romnia, Franța, Scoția, Italia și Brazilia), n regia lui Andrei Șerban, regizor romn stabilit n SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *