LifeStyle, MUZICA

Concert de colinde si recital de chitara – interpretari poloneze inedite

In prag de Sarbatori, Institutul Polonez va invita la doua manifestari muzicale…

Sambata, 16 decembrie, la ora 18.00, va avea loc la Muzeul National ‘George Enescu’ din Bucuresti traditionalul concert de colinde care incheie anul cultural 2006. De data aceasta, interpretii vor fi doi tineri muzicieni polonezi: Anna Stepniewska si Milosz Wosko. Concertul va fi gazduit de Muzeul National ‘George Enescu (Calea Victoriei nr. 141).

Anna Stepniewska – vocalista si pianista, absolventa a Institutului de Jazz din cadrul Academiei de Muzica din Katowice. In prezent activeaza ca asistent la Catedra de Interpretare vocala a aceleiasi institutii. Este laureata a numeroase concursuri si festivaluri internationale de jazz precum Intalnirile Internationale ale Vocalistilor de Jazz, Zamosc 2001, si Old Jazz Meeting Festival, Ilawa 2002.

Milosz Wosko – pianist si compozitor, absolvent al Institutului de Jazz din cadrul Academiei de Muzica din Katowice. Ca interpret si creator, abordeaza diferite genuri muzicale, de la piese lirice pană la hip-hop, muzica de film, de teatru si pentru reclame. A participat la numeroase festivaluri de jazz dintre care Pomorska Jesien Jazzowa si Jazz Forum Festival. Colaboreaza ca pianist si producator cu Warner Music, Universal, EMI.

In program:
1. Astazi la Bethleem
2. Cand s-a nascut Hristos
3. In iesle
4. Ia umom hodila
5. Have yourself a merry little Christmas
6. Cand Fecioara …
7. Micutul Isus
8. Let it snow
9. Cantec de iarna (versuri – M. Wosko, muzica – A. Stepniewska/M. Wosko)
10. Novaia radosti stala
11. Isus s-a nascut
12. Se naste Domnul
13. Silent Night

Chitaristul polonez Marcin Dylla va sustine un recital tot in data de 16 decembrie, ora 19.00, la Centrul National de Arta ‘Tinerimea Romana’ din Bucuresti (str. Schitu Magureanu nr. 4), in cadrul Festivalului International al Tinerilor Chitaristi ‘Eduard Pamfil’, editia a XI-a.

In program: Fernanado Sor – Sonata op. 22
Nicholas Maw – Music of Memory
Antonio Jose – Sonata
Alberto Ginastera – Sonata op. 47

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *