Concerte

Concert Buena Vista Social Club & Eliades Ochoa la Cluj

Diesel Club si MSA Events dau startul la “Fiesta Cubana”! Fenomenalul Eliades Ochoa si Buena Vista Social Club revin in Cluj-Napoca, pentru a crea evenimentul muzical al toamnei. Ritmurile cubaneze si atmosfera unica a Havanei vor pune stapanire pe oras, duminica, pe 4 octombrie, de la orele 19:00, la Sala Sporturilor “Horia Demian”. Viva la Fiesta Cubana, cu Eliades Ochoa si Buena Vista Social Club. Continuand traditia concertelor de muzica traditionala cubaneza marca Buena Vista Social Club TM, Diesel Club prezinta pentru a doua oara publicului clujean, de aceasta data in colaborare cu MSA Events, pe marele “sonero” Eliades Ochoa.

Vine din zona rurala de langa Santiago de Cuba si radacinile lui muzicale sunt in “guajira” (muzica populara cubaneza). Inclinatia de a purta haine negre si palarie de cowboy i-a facut pe unii critici sa il numeasca “Johnny Cash din Cuba”.

Eliades Ochoa este cel mai tanar dintre cei care au creat albumul Buena Vista Social Club in 1997. Contributia lui la Buena Vista Social Club inseamna stilul sau unic de a canta la chitara si vocea de la piese ca El Cuarto de Tula, Chan Chan sau El Carretero. A participat la toate marile turnee mondiale ale super-starurilor cubaneze, impreuna cu Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez sau Omara Portuondo.

Intr-un context concertistic caracterizat printre altele de o inflatie de proiecte muzicale cubaneze care isi justifica credibilitatea prin folosirea in titulatura a numelui cartierului Buena Vista din Havana, Eliades Ochoa este singurul muzician consacrat de marca Buena Vista Social Club care vine sa cante in Romania anul acesta.

Eliades Ochoa este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni cubanezi din toate timpurile, un remarcabil pastrator al muzicii cubaneze traditionale. In actualul sau turneu este insotit de trupa lui, Grupo Patria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *