LifeStyle

Companii din Bosnia vor sa investeasca in Romania

Bunele relaţii dintre România şi fosta Iugoslavie pot constitui o trambulină pentru valorificarea potenţialului economic şi a oportunităţilor de afaceri din Bosnia-Herţegovina şi din România, mai ales că sistemul vizelor va fi curând modificat. Românii care călătoresc în Bosnia şi Herţegovina nu vor mai avea nevoie de vize în următoarele două luni, a anunţat ES Branko T. Neskovic, ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti, în cursul unei întrevederi avute cu dipl. ec Ştefan D. Popa, preşedinte director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.La sfârşitul anului trecut, schimburile comerciale dintre cele două ţări au ajuns la 130 milioane USD, iar părţile au convenit să acţioneze împreună pentru a îmbunătăţi relaţiile economice.

„Urmăresc cu interes evenimentele organizate de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, la care doresc să participăm“, a declarat ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei, care se ocupă personal şi de managementul aspectelor economice.

Având în vedere şi faptul că Uniunea Europeană încurajează relaţiile de colaborare şi de cooperare regională, „nu vedem nici un motiv pentru ca legăturile tradiţionale dintre firmele bosniace şi cele din România să nu fie fructificate pe termen mediu şi lung“, a spus preşedintele CCIB.

Paşi importanţi în direcţia facilitării comerţului şi a transporturilor, ca şi pentru combaterea crimei organizate transfrontaliere au fost făcuţi deja prin colaborarea stabilită la nivelul comitetelor naţionale PRO, care activează sub egida Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est.

„Transporturile şi comunicaţiile reprezintă elemente cheie penru dezvoltarea relaţiilor dintre ţările noastre în direcţia dorită“, a precizat vorbitorul.

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti consideră că trebuie să-şi concentreze eforturile pe sprijinirea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii mai ales în condiţiile în care cercurile politice sunt marcate de disensiuni. În acest sens, CCIB va acţiona şi pentru intensificarea schimbului de informaţiii şi facilitarea contactelor dintre firme. Pentru punerea în contact a companiilor bosniace cu parteneri români, Camera Bucureştiului va organiza în cursul anului viitor o misiune de afaceri în Bosnia şi Herţegovina, a precizat dipl. ec. Ştefan D. Popa.

Preşedintele CCIB i-a invitat antreprenorii bosniaci să participe la realizarea şi finanţarea marilor proiecte de infrastructură pe Dunăre, respectiv a podului şi complexului hidrotehnic din zona Turnu-Măgurele–Nicopole, precum şi la finalizarea canalului Dunăre-Bucureşti.

Departamentul Presă al CCIB

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti – Romania

Telefon: 319.00.79
www.ccib.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *