Despre copii, Sanatate

Colicile bebelusului

Colicile bebelusuluiCopilul tau este, cu siguranta, comoara cea mai de pret din viata ta. Pentru ca micutul tau sa aiba parte de cel mai potrivit tratament si cea mai buna alimentatie, este esentiala intelegerea nevoilor si dorintelor celui mic.

Unul dintre cel mai des intalnite motive ce cauzeaza disconfortul si, deci, plansul puiului tau il reprezinta prezenta colicilor. Acestea se datoreaza  balonarii din timpul mesei ori plansului, si cauzeaza dureri.

De la varsta de trei saptamani si pana pe la 3 luni, majoritatea sugarilor se confrunta cu aceste colici, manifestandu-se de cele mai multe ori printr-o stare de agitatie – plansul este insotit de incordarea muschilor mainilor si picioarelor, miscari ale acestora si, in general, ale intregului corp dar si de o stare vizibila de durere.

Colicile bebelusului De cele mai multe ori, sugarii cu colici se inrosesc din cauza plansului excesiv, sau chiar pot capata o nuanta violeta a pielii. Plansul poate avea loc in reprize, copilul alternand perioadele de plans intens cu cele de liniste.

Cauzele colicilor nu sunt inca bine stabilite. Sugarii cu colici sunt sanatosi, iar aceste neplaceri par a fi cauzate de propriul organism al celui mic, de temperamentul sau ori de o simpla stare prin care trece acesta.

Parintii care se confrunta cu o astfel de situatie trebuie sa stie ca il pot ajuta pe micut sa se simta mai bine si sa se linisteasca prin schimbarea alimentatiei cotidiene, observarea atenta a modificarilor de stare si schimbarea pozitiei de somn a bebelusului.

In momentele de criza datorate colicilor, parintii pot interveni prin:

– leganarea copilului intr-un dispozitiv special pentru acest scop,
– infasurarea copilului in prosoape calde, tinute in prealabil pe calorifer ori pe soba ( atentie insa ca acestea sa nu fie fierbinti ),
– imbaierea cu apa calduta,
– oferirea suzetei,
– masarea usoara a burticii,
– plimbarea copilului in brate ori in carucior.
– tinerea in pozitie dreapta, ce ii poate ajuta pe cei mici la eliminarea gazelor.

Pentru evitarea aparitiei frecvente a colicilor, parintii sunt sfatuiti sa ceara sfatul medicului in ceea ce priveste utilizarea unor alimente pentru sugari, dar si sa utilizeze o tetina cu o gaura mai mica. In plus, trebuie evitata pe cat posibil hranirea rapida a bebelusului.

Colicile bebelusuluiIn cazul in care cel mic are crize frecvente datorate colicilor, devine tot mai agitat sau prezinta febra, un consult medical de specialitate este de mare folos.

Sursa: www.stilfeminin.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *