RETETE CULINARE

Cod cu ghimbir

Ingrediente pentru 4 persoane: 600 g file de cod, 200 g conopida, 2 cartofi, 2 cepe,2 lamai, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ghimbir ras, o jumatate de lingurita de boia de ardei iute, o lingura de curry, un ardei rosu, 2 pahare mari supa de legume, un iaurt, sare, piper.

codghimbir

Preparare:
Se taie fileul in bucati de aproximativ 5 cm. Se storc lamaile si zeama se pune peste peste si se presara curry.
Se curata ceapa si se toaca mare. Se curata ardeiul si se taie fasii de aprox 1 cm latime .
Se spala conopida si se desface buchetele, cartofii se curata si se taie cubulete.
Intr-o cratita mare se caleste ceapa in ulei de masline si putina supa timp de 5 min, apoi se adauga usturoiul tocat, ghimbirul, boiaua, ardeiul, conopida, cartofii.
Se incorporeaza bucatile de cod, se rumenesc pe toate partile, se adauga cele 2 pahare de supa si se lasa sa fiarba inabusit 15 min. Se adauga iaurtul, se mai lasa 2 min apoi se serveste.