Concerte

Coco Montoya concerteaza in Bucuresti la invitatia Event Plus

Coco MontoyaCoco Montoya, artistul despre care revista Guitar World scria ca “este chitaristul care se afla in linia intai a Blues-ului contemporan”, va concerta in Hard Rock Cafe, pe 2 Septembrie, in cadrul seriei “Blue Moods – Anotimpuri ale Blues-ului”, semnata Event Plus.

Pe parcursul celor peste 30 de ani de cariera muzicala, chitaristul si vocalistul Coco Montoya a facut din vocea si din chitara sa “instrumente” ce l-au propulsat la nivelul superior ale universului Blues-Rock. Incepand din primele sale zile ca baterist si pana la statutul actual, ca unul dintre cei mai buni chitaristi si vocalisti ai scenei de Blues-Rock, Montoya si-a construit reputatia prin munca sustinuta si turnee nenumarate.

Totul a inceput in anii ’70 cand legendarul bluesman Albert Collins isi cauta cu disperare un baterist pentru turneul ce incepea curand in Northwest. “Cand m-a sunat – isi aminteste Coco – m-am gandit ca vom repeta cateva saptamani inaintea turneului. In schimb, mi-a spus ca vine sa ma ia in trei ore”. In timpul turneului Albert l-a luat pe Coco sub aripa sa si l-a initiat in tainele Blues-ului. Dupa incheierea turneului, Coco a ramas in trupa lui Collins inca 5 ani.

Aceea a fost perioada in care Montoya a inceput sa descopere chitara. Iar Collins era fericit de progresele invatacelului sau. “Stateam impreuna ore in sir si cantam la chitara, isi aminteste Montoya. Avea acel ritm al sau inconfundabil, dar imi spunea < >. Mi-a oferit cel mai frumos dar pe care mi l-a oferit cineva, acela de a cauta in mine”. Cand Collins a declarat ca Montoya este “fiul” sau, a fost cea mai importanta dovada de pretuire si afectiune pe care i-ar fi putut-o oferi. In schimb, Montoya a invatat tot ce a fost posibil de la legendarul “Master of Telecaster”.

La inceputul anilor ’90 Montoya s-a aflat la o alta rascruce a carierei sale. Dupa despartirea de trupa lui Collins, a urmat o lunga perioada in care a cantat in Bluesbreakers, bandul lui John Mayall. Dar a simtit nevoia unei schimbari, asa ca se lanseaza in cariera solo si pana in 1993 are deja 3 albume de autor.

In 1996 este are deja 4 nominalizari la W.C. Handy Awards si primeste premiul pentru “Cel mai bun artist nou de Blues”.

Astazi, Coco Montoya sustine in medie 200 de concerte pe an, in toata lumea. Canta la festivaluri renumite, fiind nelipsit de la celebrele evenimente de Blues din New Orleans, Chicago sau San Francisco. Nu intamplator, presa de specialitate il coteaza pe Coco drept “unul dintre cei mai buni chitaristi de pe scena Blues-ului”.

Iubitorii de blues din Romania vor avea prilejul sa il intalneasca pe Coco Montoya in cadrul unui concert-eveniment organizat de Event Plus, ce va avea loc pe 2 septembrie.

Partenerii evenimentului sunt Magic FM, Playboy, 24FUN, Zoom TV, Phoenix Media si Best Music.
Blue Moods este o platforma speciala ce ofera iubitorilor de Blues posibilitatea de a savura live, in Romania, in locatii atent alese, concerte ale unor nume sonore, legende ale acestui gen muzical. Din noiembrie 2007.

Event Plus, prima companie de Event Architecture din Romania si singura companie locala ai carei designeri si manageri fac parte din International Special Events Society, se implica activ in promovarea valorilor culturale locale si internationale, prin realizarea de proiecte artistice din zona muzicala si de entertainment.

Compania aduce in premiera pe piata din Romania servicii conform standardelor europene in construirea conceptelor creative de eveniment si competente validate international in combinarea arhitecturii de eveniment cu noile tendinte in marketing si cu managementul de eveniment.

Detalii pe www.event-plus.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *