Stiri

Coarnele – mai mult decat fructe

Provenite dintr-un arbust cu flori mici, galbene, coarnele sint fructele de padure cele mai cautate, alaturi de zmeura, mere padurete, mure sau afine. Infloresc in aprilie si se culeg la sfirsitul lunii septembrie.

Fructele, de culoare rosie spre visiniu si cu un gust acrisor, contin cantitatile maxime de calciu, vitamina C si potasiu, doar cind sint foarte bine coapte.

Din coarne se prepara jeleuri, gemuri, peltele si siropuri. Se mai pot fabrica vinuri, lichioruri si tuica. Fructele se pot usca, realizindu-se astfel produse cu valoare nutritiva foarte mare, care se pot consuma ca atare sau puse in ceai. Frunzele sint bogate in tanin si fier si se folosesc la tabacitul pieilor. Principala indicatie in consumul de coarne este combaterea diareei. Pentru efect garantat, se realizeaza un decoct din urmatoarele cantitati de plante, la 400 ml de apa: afine (8 g), coarne (4 g), musetel (2 g), menta (2 g) si rachitean (0,5 g). Se consuma rece, inainte de mesele principale.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *