Stiri

Caldura distruge celulele de cancer la testicule

Caldura ii poate ajuta pe bolnavii de cancer la testicule, in conditiile in care celulele bolnave sunt foarte sensibile la acest factor, este concluzia unui studiu publicat in Journal of the American Medical Association.
Cercetatorii sunt de parere ca acesta este factorul care a contribuit la supravietuirea bolnavilor de cancer la testicule, printre care se numara si campionul la ciclism Lance Armstrong, chiar si in cazul in care maladia este extinsa in corp.
Expertii de la scoala de Medicina John Hopkins spun ca celulele canceroase sunt foarte sensibile la caldura, devenind extrem de vulnerabile. Acest fenomen a fost numit de echipa de cercetatori care a pus la punct acest studiu, coordonata de profesorul Robert Getzenberg, chiar “efectul Lance Armstrong”.
Terapia poate fi utilizata si in tratarea altor tipuri de cancere.
Testiculele sunt cu cateva grade mai reci decat restul corpului pentru ca spermatozoizii sunt sensibili la caldura si mor daca sunt plasati la temperatura normala a corpului, 37 de grade Celsius.
Celulele canceroase din testicule care se raspandesc in celelalte zone ale corpului pot fi slabite prin expunerea la temperaturi mai mari, fiind astfel mai vulnerabile la radio sau chimioterapie.
Profesorul Getzenberg si echipa sa studiaza in prezent diferite metode de slabire a nucleului celulelor canceroase cu ajutorul caldurii.
Getzenberg a declarat ca hipertermia este o veche forma de terapie impotriva cancerului, dar pentru a fi cat mai eficace trebuie sa aiba ca tinta specifica celulele canceroase. Este un lucru dificil, mai ales ca tumorile de cancer testicular sunt extrem de mici. “Trebuie sa gasim o metoda de a localiza aceste celule canceroase oriunde in corp”, a indicat profesorul.
In acest sens, se utilizeaza nanotehnologia, pentru a lansa particule de fier direct pe celulele canceroase din organism. Odata atasate de celule, aceste particule pot fi incalzite utilizand un camp magnetic extern, slabind celulele si facandu-le vulnerabile la chimioterapie sau la radioterapie.
Cercetatorii studiaza modul in care actioneaza caldura si in cazul cancerului de vezica sau a celui de prostata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *