RETETE CULINARE

Clatite cu zmeura si bezele

Ingrediente pentru 4 persoane: 100 ml smantana uht, 4 oua, 64 bucati zmeura, 700 ml lapte, 30 g unt topit, o lingurita zahar pudra, un praf de sare, 180 g faina, cateva picaturi colorant alimentar rosu, 120 g zahar, o lingurita de ulei, o lingura de apa de trandafiri, 12 bezele cu zmeura.

Preparare: Se amesteca intr-un bol smantana, apa de trandafiri, uleiul si 500 ml lapte. Se amesteca bine, apoi se adauga colorant alimentar pana se obtine un aluat roz. In alt bol se amesteca faina 120 g, praful de sare si 60 g zahar, apoi se adauga treptat in primul bol, amestecand bine. Se adauga si2  oua si se omogenizeaza.

Din acest aluat se prajesc clatite in putin unt topit.

200 ml de lapte se incalzeste pana la punctul de fierbere. 2 oua se bat foarte bine cu 60 de g de zahar timp de 2 min, se adauga 60 g de faina si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga laptele fierbinte si se pune pe foc, la foc foarte mic si se amesteca pana se ingroasa.

Clatitele se umplu cu aceasta crema si cu zmeura, se decoreaza cu bezele si se servesc imediat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *