LifeStyle

Ciorba de burta ca in Bucovina

ciorbaburta
Ingrediente: burta de vacuta, o ceapa, un ardei, un morcov, telina, doua foi de dafin, doua galbenusuri, smantana, iaurt, otet si mujdei de usturoi, un os de vita (optional).

Mod de preparare: Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel. Dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin sita deasupra apei in care a fiert burta, dupa care se pune burta taiata in oala. Apoi se amesteca smantana 250gr, iaurt 250gr, cu doua galbenusuri de ou, in timpul acesta mai dam pe razatoare doi morcovi cruzi si calim in ulei bine si amestecam cu smintina si iaurtul. Dupa ce s-a mai racit ciorba, dregem cu aceasta smantana cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.
Se serveste cu ardei iute!
Sursa www.gurahumor.ro