Stiri

Ciobanesc Romanesc: omologari nationale si internationale

Comisia Nationala de Omologare a Raselor Romanesti aduce in atentia tuturor doua noutati de mare importanta pentru Ciobanestii Romanesti: recunoasterea internationala a rasei Ciobanesc Romanesc de Bucovina, alaturi de celelalte doua rase consacrate, Ciobanescul Carpatin si Mioritic, a doua noutate constand in recunoasterea nationala a Ciobanescului Romanesc Corb.

Romanesc de Bucovina, care se alatura astfel celorlalte doua rase consacrate la nivel international: Ciobanescul Romanesc Carpatin si Ciobanescul Romanesc Mioritic. Ne bucuram sa constatam ca Ciobanescul Romanesc de Bucovina a primit aceasta recunoastere internationala, iar impunerea rasei alaturi de Ciobanescul Carpatin si Mioritic este un pas important in promovarea imaginii raselor nationale, declara Petre Muntean, presedintele Comisiei Nationale de Omologare a Raselor Romanesti. Exemplarele rasei Ciobanesc Romanesc de Bucovina sunt caini prietenosi, cu un caracter echilibrat si foarte devotati stapnului.

Comisia Nationala de Omologare a Raselor Romanesti, organism in cadrul Asociatiei Chinologice Romane, anunta recunoasterea nationala a rasei Ciobanesc Romanesc Corb, cu standard de arbitrare. Ciobanescul Romanesc Corb, la fel ca toate celelalte rase de Ciobanesti Romanesti, se remarca prin caracterul bland, prietenos si prin atasamentul neconditionat fata de stapan. Exemplarele acestei rase sunt atat caini de paza excelenti, cat si cini de familie, prieteni neconditionati in viata de zi cu zi. Recunoasterea nationala a Ciobanescului Romanesc Corb pune in evidenta efortul tututor chinologilor care doresc ca aceasta rasa sa fie apreciata la adevarata sa valoare, afirma Petre Muntean, reprezentantul Comisiei Nationale de Omologare a Raselor Romanesti.

Omologarile internationale si nationale de care se bucura rasele Ciobanesc Romanesc de Bucovina si Ciobanesc Romanesc Corb constituie noutati importante pentru chinologi, crescatori si pentru promotorii raselor nationale. Mai mult dect atat, Ciobanestii Romanesti fac parte din patrimoniul national, fiind caini cu un caracter echilibrat, care nu au dat niciodata dovada de acte de agresivitate nejustificate. Aceste exemplare si-au demonstrat mereu atasamentul fata de stapni, ceea ce ii transforma in prieteni adevarati.

Asociatia Chinologica Romna este o asociatie fara scop lucrativ, cu caracter stiintific, apolitic, sportiv si educativ, desfasurandu-si intreaga activitate pe o durata nelimitata. Aceasta este membra a Federatiei Chinologice Internationale al carui statut si regulamente s-a angajat sa le respecte. Asociatia Chinologica Romna are ca scop conservarea, dezvoltarea si ameliorarea fondului canin de rasa existent in Romnia, coordoneaza din punct de vedere tehnic activitatea membrilor sai si reprezinta pe plan intern si international interesele chinologiei romane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *