Despre copii, FILME

Cinema City construiește mâine cea mai mare bezea din România, în forma lui Baymax, eroul Disney care se vede în IMAX

BIG HERO 6Cinema City construiește cea mai mare bezea din România, în forma simpaticului robot-bezea Baymax, personajul central al filmului „Cei șase super eroi”. Evenimentul are loc mâine, la ora 13:30, la AFI Palace Cotroceni, pe platoul din fața cinematografului.
Un număr de 350 de elevi din clasele I-VIII și profesori se vor întrece în cadrul concursului „Provocarea Bezelei” (Marshmallow Challenge), după care vor avea șansa să se înfrupte din „bezeaua-Baymax”.
După degustare, toți participanții la concurs vor caștiga o vizionare a filmului „Big Hero 6”, în sala T IMAX, unde îl vor vedea pe Baymax la dimensiunea bezelei uriașe, pe cel mai mare ecran curbat din țară. Vizionarea are loc în intervalul 14:30-16:20 „Cei șase super eroi” este prima animație IMAX 3D dublată în limba română și vine după 3 ani fără desene animate pe ecranul IMAX . Filmul va intră în programul general al cinematografului din 23 ianuarie.

„Cei șase super eroi”, filmul copiilor deștepți

Concursul este foarte popular în Occident (Marshmallow Challenge). Mecanismul este foarte amuzant: în 18 minute, 14 echipe formate din 6 persoane (5 elevi și un profesor) trebuie să construiască o structură cât mai înaltă din 20 de bețișoare de spaghetti, care să aibă neapărat în vârf o bezea.
Animația „celebrează puterea creierului”, potrivit criticilor străini, și încurajează curiozitatea științifică, fiind ideal pentru copiii pasionați de calculatoare și tehnologie. Așteptată de copiii de toate vârstele, animația spune povestea lui Baymax, un robot gonflabil uriaș cu puteri vindecătoare, și a micului geniu în computere Hiro Hamada, care decide să îi folosească talentul în scopuri nobile.
Cei doi „tovarăși” se alătură unei echipe de luptători „high-tech” pentru dreptate, dornici să salveze super-tehnicizatul oraș San FranSokyo. Scenariul are o pronunțată latură emoțională și educativă: importanța folosirii talentului cu care ești înzestrat în slujba comunității, simțul solidarității și al prieteniei adevărate, dar și puterea de acceptare a morții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *