AUTO

Chrysler Sebring, echilibru între lux şi funcţionalitate

Chrysler SebringPornind de la un concept nou, designerii, inginerii şi proiectanţii au realizat un automobil evoluat la toate capitolele. Un automobil cu un design deosebit, echipat cu tehnologii menite să uşureze, nu să complice viaţa şoferului. Un vehicul care să se potrivească stilului dumneavoastră de viaţă, dotat cu echipamente premium şi cu sisteme de siguranţă avansate, proiectate să protejeze pasagerii. Nu în ultimul rînd, inginerii au vrut să creeze un automobil care să stîrnească admiraţia, fără a neglija însă aspectul economic.  Rezultatul tuturor eforturilor este întruchipat de Sebring. Gama de modele dispune de inovaţii accesibile, pe care şoferii din lumea întreagă se aşteaptă să le găsească la bordul oricărui automobil Chrysler.
Sebring Limited dispune de un habitaclu modern, ce poate acomoda fără probleme cinci persoane. Tapiţeria din piele în două nuanţe este elegantă şi asigură o ambianţă plăcută la bord. Pielea este pusă în valoare de ornamentele cu aspect satinat sau cromat. Pe vreme rece, scaunele încălzite ale modelului Limited asigură atît confortul şoferului, cît şi al pasagerului.

Sebring Touring se remarcă prin dinamism. Nervurile capotei din aluminiu şi detaliile uşilor exprimă sportivitatea pură a unui Touring. Farurile duble cu formă atent studiată şi proiectoarele de ceaţă sport întregesc designul unui automobil proiectat pentru a străbate distanţe oricît de lungi.

Sebring dispune de o multitudine de tehnologii care fac mai uşoară şi mai plăcută viaţa la bord. De la tehnologia cu acţiune dublă a tapiţeriei din stofă YES Essentials (antistatică, izolează murdăria şi mirosurile), la sistemul multimedia performant, acest automobil respiră modernitate prin toate detaliile.

Toate motoarele disponibile pentru Sebring reprezintă un pas înainte din punct de vedere tehnologic şi al eficienţei. Acestea dispun de clapetă de acceleraţie controlată electronic, ce asigură un răspuns spontan.

Exteriorul rafinat al lui Sebring Limited este completat de un motor modern turboDiesel 2.0 DOHC. Cuplat cu o transmisie manuală cu 6 trepte, beneficiază din plin de aportul turbocompresorului şi cel al sistemului de injecţie directă de mare presiune pentru a oferi performanţe deosebite şi un consum redus de combustibil.

Sebring Touring dotat cu noul motor cu patru cilindri de 2,4 litri DOHC WT de 173 CP (DIN) este cu totul special. Sistemul de distribuţie variabilă dublă (WT) adaptează momentul deschiderii supapelor în funcţie de nevoile imediate. Este o tehnologie de pe urma căreia se obţine atît un plus de putere, cît şi de eficienţă.

Chrysler acordă o atenţie deosebită asigurării protecţiei pasagerilor. Sebring a fost proiectat încă de la început cu sisteme de siguranţă activă şi pasivă, care interacţionează după legi bine stabilite pentru a vă proteja în situaţii neprevăzute.

Airbag‑urile frontale, laterale (pentru şofer şi pasager) şi pentru protecţia capului (faţă şi spate) se declanşează rapid în caz de impact. Forţa de declanşare depinde de gravitatea impactului. Frînele cu discuri la toate cele patru roţi dispun standard de ABS, asistenţă la frînarea de urgenţă (AFU), program electronic de stabilitate (ESP) şi control tracţiune – toate aceste echipamente interacţionează pentru a ajuta menţinerea traiectoriei dorite în caz de frînare bruscă, aderenţă redusă sau supravirare/subvirare. Zonele de deformare controlată, traversele de protecţie la impact din uşi şi structura rigidizată spate, încorporată în caroserie, absorb controlat forţele rezultate pentru a proteja habitaclul indiferent de unghiul de impact.

Atenţia acordată detaliilor este o tradiţie introdusă chiar de Walter P. Chrysler, fondatorul companiei. Astăzi, ideile sale ca pasionat al automobilelor şi mecanic de geniu sînt duse mai departe de noul Chrysler Sebring.

Accesoriile originale Chrysler de la Mopar permit îmbogăţirea nivelului de echipare al unui Sebring.

Sursa: Evenimentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *