LifeStyle

Chinatown linga Bucuresti

Chinezii stabiliti in Bucuresti vor sa se mute impreuna in cartierul ce se construieste special pentru ei la marginea orasului, nu departe de Complexul Europa, scrie ziarul Cotidianul. Chinatown Romania va avea 12 blocuri, dintre care primele doua sint deja inaltate pe jumatate, conform articolului redat de HotNews.ro.
Cind vor fi terminate, cele 600 de apartamente vor sta la dispozitia chinezilor, insa pretul nu va fi deloc mic, o locuinta costind in medie o suta de mii de euro. Intregul proiect a mobilizat fonduri de peste 100 de milioane de dolari si a necesitat construirea unui drum public, insa pe bani chinezesti. In orasul lor, chinezii vor sa aiba si cabinete de medicina traditionala. Incintat de investitia asiaticilor, primarul din Dobroiesti se gindeste deja sa invete limba chineza.
Intins pe un teren de 80 de hectare din comuna Dobroiesti, linga Complexul Europa, proiectul va cuprinde atit spatii rezidentiale pentru cetatenii chinezi, dar si citeva centre comerciale in care acestia isi vor desfasura activitatea. „In cartier va putea intra oricine, insa locuitorii permanenti vor fi numai chinezi. Ei au cumparat deja apartamentele in leasing.

Cititi mai multe despre cartierul chinezesc >>

Articolul integral in Cotidianul >>