LifeStyle

Cercetatori Fulbright in centrele universitare Bucuresti, Cluj si Constanta

Grupului de profesori si studenti-cercetatori veniti in Romania in cadrul Programului Fulbright pentru prima parte a anului universitar li se alatura acum, inainte de deschiderea semestrului II, alti cinci profesori Fulbright, care vor preda studentilor romani din centrele universitare Bucuresti, Cluj si Constanta si vor intreprinde studii de cercetare in domeniul studiilor americane, literaturii, educatiei si jurnalismului. 

In onoarea lor, Comisia Fulbright a organizat joi, 7 februarie 2008, cel de-al doilea Seminar de Orientare pentru participantii americani la acest prestigios program. Momentul inaugural a avut loc in prezenta unor inalti reprezentanti ai Ambasadei SUA la Bucuresti, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educatiei si Cercetarii, ai unor institutii academice, culturale si stiintifice din Romania.

In Romania, schimburile Fulbright cu Statele Unite au debutat in 1960. Se estimeaza ca, in cele aproape 5 decenii de activitate, au beneficiat de burse Fulbright un numar de circa 1600 studenti, cercetatori si profesori romani si americani. O proportie impresionanta dintre acestia au format legaturi profesionale si personale de durata. Multi dintre ei au urmat cariere de varf, au ajuns lideri in variate domenii. Incontestabila valoarea perena a programului rezulta din apelul la excelenta profesionala asociata cu implicarea personala si civica, promovarea valorilor democratice, raspandirea unei intelegeri mutuale nuantate intre cele doua tari. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *