Evenimente

Cerbul de Aur 2009, pe ultima suta de metri

Pregatirile tehnice pentru montarea scenei si instalarea sunetului pentru serile de spectacol din cadrul Festivalului Cerbul de Aur, care debuteaza miercuri la Brasov, au fost finalizate, informeaza TVR. In functie de detaliile observate de specialisti in timpul repetitiilor, zilele urmatoare vor mai fi facute corectii de lumina si de sunet. Anul acesta scena masoara aproximativ 30 de metri deschidere si 24 de metri adancime. Decorurile au fost create in atelierele Societatii Romane de Televiziune, pe scena aflandu-se aproximativ 110 metri patrati de ecrane led de tip cortina semitransparenta si 26 de metri patrati de ecran de inalta rezolutie.

Pe scena festivalului din Piata Sfatului din Brasov au inceput repetitiile concurentilor, dar si ale trupei Sistem si ale baletului Cerbului de Aur. Repetitiile, coordonate de directorul artistic al festivalului, Petre Nastase, producatorul festivalului, Elena stirbescu, si de regizorul Silvia Ionescu, vor continua zilnic, intre orele 12.00 – 24.00, in functie de serile de concurs.

La Bucuresti s-au incheiat repetitiile orchestrei dirijate de Ionel Tudor si ale artistilor romani care vor performa in deschiderea Festivalului Cerbul de Aur.

Sambata au sosit la Brasov prezentatorii festivalului: Mihai Constantin, Aurelian Temisan, Delia Budeanu, Alexandra Tararache si Raluca Hogyes pentru a incepe repetitiile pe scena. Acestia au avut zilnic ore dedicate exercitiilor de dictie, pregatirii prezentei scenice, fiind indrumati de actrita Rodica Mandache.

Editia din 2009 a Festivalului si Concursului International Cerbul de Aur, care se va desfasura in perioada 2 – 7 septembrie, va reuni 25 de concurenti din 18 tari. Vedetele internationale invitate la Brasov sunt: Hot Chocolate, Steve Vai si Tiziano Ferro. Pe scena Cerbului de Aur vor mai sustine recitaluri trupe si artisti romani precum Sistem, Directia 5, Vama, Holograf si Loredana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *