Concerte, MUZICA

Cerbul de Aur 2008, la faza semifinalelor

Dupa doi ani de pauza, Cerbul de Aur revine cu un program bogat in evenimente muzicale! Duminica, 20 iulie, in cadrul emisiunii Taverna estival, are loc prima semifinala in urma careia vom afla primii doi romani care ar putea ajunge pe scena festivalului de la Brasov.

In prima semifinala vor concura Rafael & Co, Annamari Dancs, Tavi Colen Band, Romeo Zaharia, Jasmine, Provincialii, respectiv Dragos Chircu.

In acest an, reprezentantii Romaniei trebuie sa treaca prin mai multe jurizari. Din totalul celor 56 de interpreti romani inscrisi la Cerb, 21 au depasit preselectia organizata in perioada 20 – 25 iunie.

Cei 21 de artisti intra in trei semifinale – editii speciale ale emisiunii Taverna estival, care se desfasoara pe 20, 27 iulie si 3 august. In finala din 10 august vor intra cate doi artisti din fiecare semifinala, dintre care vor fi selectati trei castigatori ce vor urca pe scena Cerbului de Aur de la Brasov.

La cea de-a 16 editie a Festivalului Cerbul de Aur, organizata de TVR in colaborare cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Prefecturii si Consiliului Judetean Brasov, vor participa 30 de concurenti, 27 din strainatate si trei din Romania.

“Lucram intens de aproape trei luni la materializarea acestui proiect artistic in care sunt implicati cei mai importanti colegi specializati in divertisment din TVR.

Suntem in faza de finalizare a contractelor si speram ca, atat in ceea ce priveste concurentii, cat si in materie de recitaluri, sa oferim brasovenilor, spectatorilor din Piata Sfatului si, nu in ultimul rand, telespectatorilor nostri seri autentice de bucurie si rafinament artistic”, declara Titi Dinca, directorul festivalului.

“In acest an ne-am concentrat pe asigurarea unui confort sporit pentru spectatori, am redus pretul biletelor din dorinta de a fi cat mai accesibile publicului larg.

Spre deosebire de editiile anterioare am optat pentru adaugarea a inca doua zile pentru Cerbul de Aur 2008 , avand o seara in plus de concurs si recitaluri si o seara suplimentara dedicata muzicii folclorice”, mai spune Titi Dinca.

Din punctul de vedere al directorului evenimentului, acesta poate fi numit un FESTIVAL JUBILIAR, implinindu-se in acest an 40 ani de la prima editie a Festivalului Cerbul de Aur.

Cele trei seri de concurs si recitaluri din cadrul Festivalului international Cerbul de Aur se vor incheia sambata, 6 septembrie, cu decernarea premiilor.

Duminica, 7 septembrie, si luni, 8 septembrie, TVR va continua Cerbul cu doua seri de folclor.

La inceputul anului, pe 1 martie, TVR a aniversat, printr-un spectacol de muzica si divertisment, 40 de ani de la prima editie a Cerbului de Aur, desfasurata la Brasov in 1968.

La acest eveniment au fost prezente in studioul 3 al TVR numeroase personalitati care au trasat istoria Cerbului de Aur, amintindu-si de intamplarile prin care au trecut de-a lungul celor cincisprezece editii.

Sursa: TVR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *