Sanatate

Centru oncologic la Oradea

Consilierii locali din Oradea au aprobat, luni, începerea procedurilor de desemnare a unui partener cu ajutorul căruia municipalitatea să înfiinţeze un centru regional de oncologie, iar investiţia totală ar putea ajunge la zece milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX. Consilierii locali au aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, cu unanimitate de voturi, iniţierea unei proceduri de atribuire a contractului de asociere pentru realizarea unui centru regional de oncologie la Oradea.

Conform caietului de sarcini, municipalitatea va pune la dispoziţia investitorului o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi de teren, acesta urmând să construiască şi să doteze o clinică de oncologie în cel mult un an. Asocierea dintre cele două părţi se va încheia pe termen de 49 de ani şi va duce la apariţia a circa o sută de noi locuri de muncă.

“Realizarea unui astfel de centru este foarte importantă pentru oraş. Dacă în anul 2005 la Oradea se înregistrau circa 2.000 cazuri noi de cancer, în 2009 numărul lor a ajuns la 2.500”, a declarat viceprimarul Gheorghe Carp, în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Carp a afirmat că din cauza echipamentelor vechi de peste 50 de ani şi a condiţiilor precare de la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean, peste 19.000 de orădeni bolnavi de cancer sunt nevoiţi să se trateze în alte oraşe.

Proiectul de hotărâre urmează să fie pus în aplicare în cursul acestei săptămâni.

Municipalitatea a primit deja ofertă pentru realizarea unei clinici de oncologie, din partea firmei Medicana Group SRL.

Investiţia totală ar putea ajunge la 10 milioane de euro.

Primăria a anunţat deja licitaţia pentru desemnarea viitorului asociat, anunţul urmând să fie făcut public, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în cursul zilei de marţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *