FILME

Catherine Deneuve va prezida juriul Festivalului de film de la Veneţia

deneuve
ActriÅ£a franceză Catherine Deneuve va fi preÅŸedintele juriului celei de-a 63-a ediÅ£ii a Festivalului de film de la VeneÅ£ia, care va avea loc în perioada 30 august – 9 septembrie, transmite AFP.
“Suntem mândri că o personalitate precum Catherine Deneuve va prezida juriul de la VeneÅ£ia, carisma ei magică ÅŸi experienÅ£a ei de eroină a marelui ecran vor insufla seninătate ÅŸi echilibru membrilor juriului”, au indicat într-un comunicat Davide Croff, bancher veneÅ£ian, preÅŸedinte al Bienalei de la VeneÅ£ia, ÅŸi Marco Muller, director al festivalului.


Consiliul de administraţie al Bienalei a adoptat mai multe iniţiative şi proiecte pentru a lega mai mult imaginea oraşului Veneţia de festivalul care are loc aici.
Pentru a sărbători o sută de ani de la naşterea a trei mari maeştri ai cinematografului italian, Roberto Rossellini (regizor, 1906 -1977), Mario Soldati (scriitor şi cineast, 1906 -1999) şi Luchino Visconti (realizator, 1906 -1976), în centrul istoric al Veneţiei vor fi organizate două seri speciale dedicate acestora, pe parcursul cărora vor fi proiectate operele lor.
“Flautul fermecat”, film al regizorului – actor britanic Kenneth Branagh, adaptat după opera clasică a lui Mozart cu acelaÅŸi titlu, va fi prezentat în avanpremieră mondială la teatrul La Fenice, pe 7 septembrie.
ÃŽn 2005, juriul Festivalului de la VeneÅ£ia a fost prezidat de scenograful italian Dante Ferretti, care a primit Oscarul pentru scenografie pentru filmul “Aviatorul”, în regia lui Martin Scorsese.

www.monitorulsv.ro