Evenimente

„Casa Montessori”, prima Şcoală Montessori din Bucureşti

Ieri, 4 aprilie, 2011, s-a lansat oficial Şcoala „Casa Montessori” – prima şcoală din Bucureşti care aplică pedagogia Montesori. Evenimentul a avut loc în sala „Rapsodia”, la Hotel Intercontinental Bucureşti şi a reunit nume sonore în domeniu, din România şi din străinătate.

Ne dorim să oferim copiilor din Bucureşti o şcoală în care să se poată bucura de o educaţie bazată pe principiile pedagogiei Montessori, de la vârsta de doi ani şi până la intrarea în viaţa universitară, la 18 ani. Filozofia școlii noastre se bazează pe principiile educaționale dezvoltate de Maria Montessori: pe cunoașterea nevoilor de dezvoltare ale copilului în fiecare etapă a vieții sale și pe crearea unui mediu educațional care să ofere condițiile împlinirii depline a acestor nevoi.
Adina Tudorache, Director Executiv Casa Montessori

Christiane Salvenmoser, Director al Academiei Montessori din Viena, Vicepreşedinte a Asociației Montessori din Austria, pentru prima oară în Bucureşti, le-a prezentat invitaților modul în care se aplică Metoda Montessori în şcoală şi beneficiile concrete şi pe termen lung, pe care le oferă acest sistem pedagogic oricărui copil care este educat în spiritul acestui sistem de învățământ alternativ. „Pedagogia Montessori îi pregăteşte pe copii pentru viață, le încurajează creativitatea, inițiativa şi spiritul de independență, valorificându-le la maxim potențialul şi construindu-le încrederea în sine”, afirmă Christiane Salvenmoser.

Adina şi Radu Ioan Tudorache, fondatorii Şcolii „Casa Montessori”, au vorbit despre prezența pedagogiei Montessori în plan internațional şi în România, despre diferențele dintre sistemul de învățământ alternativ Montessori şi cel tradițional, precum şi despre aspecte concrete de organizare a şcolii.

Deschiderea oficială a marcat şi startul înscrierilor la Şcoala „Casa Montessori” din Bucureşti, care îşi va începe activitatea în luna septembrie 2011. În anul şcolar 2011-2012, Şcoala „Casa Montessori” va avea o clasă de învăţământ primar pentru copii între 6 şi 9 ani şi două grupe de grădiniță (pentru copii între 2-3 ani şi 3-6 ani).

„Ne dorim să oferim copiilor din Bucureşti o şcoală în care să se poată bucura de o educaţie bazată pe principiile pedagogiei Montessori, încă de la vârsta de doi ani şi până la intrarea în viaţa universitară, la 18 ani. Filozofia școlii noastre se bazează pe principiile educaționale dezvoltate de Maria Montessori și anume, pe cunoașterea nevoilor de dezvoltare ale copilului în fiecare etapă a vieții sale și pe crearea unui mediu educațional care să ofere condițiile împlinirii depline a acestor nevoi”, a declarat Adina Tudorache, Directorul Executiv al Şcolii şi Grădiniţei “Casa Montessori”.

În România, metoda pedagogică Montessori este o metodă alternativă recunoscută şi autorizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Şcoala “Casa Montessori” se află în zona Palatului Cotroceni din Bucureşti, în apropierea Centrului comercial AFI Cotroceni şi a Grădinii Botanice din Bucureşti.

Ce înseamnă metoda Montessori. Pe plan internațional, metoda Montessori este una din cele mai apreciate şi mai căutate metode de predare, în special în Statele Unite ale Americii, fiind o metodă cu o tradiţie de peste 100 de ani. Alternativa Montessori îşi păstrează locul în topul celor mai inovative metode pedagogice, fiind sursă continuă de inspiraţie pentru pedagogi, psihologi şi specialişti în educaţie.

Despre INSIDE BRAND
INFORMATII SUPLIMENTARE
Despre Christiane Salvenmoser: Christiane Salvenmoser, Vicepreşedinte Asociaţia Montessori Austria şi Director al Academiei Montessori din Viena, expert Montessori de talie internațională, formator în pedagogia Montessori pentru pedagogii de grădiniță şi şcoală primară, vine pentru prima oară în Bucureşti pentru a susține conferința cu tema „Pedagogia Montessori aplicată în şcoală”.
Despre Casa Montessori Bucureşti: La “Casa Montessori” credem că fiecare copil are o personalitate unică și un stil personal de a învăța. Profesorii și educatorii noștri respectă valoarea intrinsecă a fiecărui copil și-i insuflă o dragoste de a învăța care să dureze întreaga viață. Ne bazăm pe metoda de educaţie pedagogică Montessori, care se utilizează de mai mult de 100 de ani în Europa şi Statele Unite, şi creăm un mediu de studiu individualizat în care învățarea devine interesantă și captivantă. Elevii noștri devin independenți, făcând parte, în același timp, dintr-o comunitate și o lume la a căror dezvoltare vor contribui prin calitățile lor unice.

www.casamontessori.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *