Evenimente

Carturesti iese la mal, pentru Bega Bulevard

Raul care desparte si apropie parti din Timisoara se-alege din aceasta toamna cu o sarbatoare anuala, Bega Bulevard. Organizat de Primaria Timisoara si Societatea Germana pentru Cooperare Tehnica (GTZ), evenimentul concentreaza cele mai multe actiuni in data de 4 octombrie, cand portiuni intinse de mal, poduri si imprejurimi vor primi pecetea sarbatorii. Carturesti participa la onomastica Begheului cu speranta ca nu va mai curge multa apa pana raul va fi curatat, aranjat si cu adevarat gatit de sarbatoare. Semnele sunt bune: Directia Apelor Banat urmeaza sa inceapa in vreme scurta, cu cele 17 milioane de euro, lucrarile de infrumusetare a Begai.

Cinci evenimente aduce Carturestiul in dar la ziua Begai. Toate se vor desfasura pe malul din vecinatatea restaurantului Flora. Iata-le:

• Begheul si pestisorul de aur – o intalnire cu povesti, dorinte si realitati. Cei care vin cu intentia sa pescuiasca pestisorul de aur vor primi bete improvizate si dezlegare la ganduri. Coechipier le va fi Ildiko Antal – sambata, 4 octombrie, ora 11, langa cortul Carturesti.
• Cartea care te scoate la mal – un “hapenning” de o zi, pentru un rau indragit. Cateva carti vor astepta pe pamantul de langa apa, pentru a fi rasfoite si poate luate cu imprumut pe o banca apropiata, ca inceput de buna prietenie.
• Bulevardul de sub apa – o “umanizare” a vietii subacvatice (prezentari despre viata de zi cu zi a pestilor: trasee preferate, meniuri, distractii, responsabilitati in familie etc). Comentatorii specializati la care Carturestiul a apelat sunt profesorii Liana Belea si Luminita Iovitoniu, de la Palatul Copiilor Timisoara, care vor veni de la ora 12, tot sambata, sa apropie pestele de om.
• Origami – atelier de plamadit fiinte acvatice – cu Oana Cord, in aceeasi sambata, de la ora 16
• Bega in fotografii – invitatie larga, pentru fotografi amatori si profesionisti, de a poza Bega in orice ipostaza si de a compune astfel o expozitie in Carturesti, cu vernisaj in noiembrie, itineranta apoi la Atelierul de Arhitectura. Pentru selectie, imaginile sunt asteptate la adresa cosminlungu@carturesti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *