Stiri

Carrefour si Crucea Rosie demareaza proiectul Banca de Alimente

Din 27 septembrie, proiectul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania a demarat in in hypermarketurile Carrefour din 14 orase, unde Crucea Rosie beneficiaza de depozite, respectiv in 21 de hypermarketuri din: Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu si Suceava, precum si in supermarketul Carrefour Market din Bacau.

Dezvoltat intr-o perioada dificila pentru multi dintre romani, proiectul umanitar „Banca de Alimente” este o premiera in Romania si are ca misiune de a oferi hrana persoanelor vulnerabile, a celor fara venituri sau cu venituri foarte mici: persoane varstnice, familii numeroase, familii monoparentale, persoane fara adapost, persoane cu dizabilitati, persoane suferind de boli cronice, tineri.

Proiectul presupune asadar, colectarea de alimente neperisabile, in depozitele Crucii Rosii prin donatii/sponsorizari, stocarea si distribuirea acestora catre persoanele vulnerabile din Bucuresti si din tara. Distributia alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale efectuate de catre filialele de Cruce Rosie precum si de catre DGASPC-urile (Directia Generală de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) de sector sau din judete, conform reprezentantilor Societatii Nationale de Cruce Rosie.

Mecanismul actiunii umanitare desfasurat in magazinele Carrefour include 3 pasi:

1. Clientii nostri pot cumpara alaturi de produsele lor si articole greu perisabile precum:
– paste fainoase si cereale
– alimente de baza : malai, faina de grau/secara, zahar, ulei, arpacas, gris, lapte praf, fasole uscata, mazare uscata, linte, orez
– bauturi: cacao, cafea, cafea solubila, ceai, produse instant pe baza de cacao
– dulciuri : biscuiti, napolitane
– conserve (cu termen de garantie de minim 6 luni): cu carne, pate vegetal, pate de ficat, mazare, fasole, bulion, zacusca, gem, ciuperci, ghiveci, compot, peste
– produse instant: supe, fulgi de fasole sau cartofi

– hrana pentru bebelusi: piureuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, produse lactate
– alte produse: dulciuri fara zahar, alune, miez de nuca, seminte floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate (curmale, smochine, stafide)
pe care le vor depune in recipientele amplasate dupa casele de marcat. Produsele indicate vor fi insotite de semnalistica personalizata cu simbolul Crucii Rosii pentru a putea fi reperate usor, precum si fraza: „Doneaza aceste produse pentru Banca de Alimente!”

2. Dupa umplere, recipientele vor fi transportate la depozitele Crucii Rosii.
3. Alimentele vor ajunge la depozitele Crucii Rosii unde vor fi receptionate de catre voluntarii sai.

Cei care uita sa cumpere produse si pentru actiunea umanitara, sau doresc sa faca donatii in bani, pot depune orice suma, in urne speciale, la casele de marcat.

„Carrefour Romania are onoarea sa fie primul partener care demareaza in forta proiectul umanitar „Banca de alimente”, ce are ca scop ajutorarea unui numar mare de romani fara posibilitati de a-si procura alimentele de baza pentru ei sau pentru familiile lor. Ne-am implicat cu 21 de hypermarketuri si un supermarket, si vom pune la dispozitia Crucii Rosii, resurse proprii – masini de livrari, spatiu – mobilizand in acelasi timp si personalul din magazine. Datorita popularizarii programului in media si in magazinele noastre, suntem siguri ca se vor strange atat produse cat si bani, intrucat romanii aleg intotdeauna sa-si ajute semenii la greu”, a afirmat Andreea Mihai, Director marketing, Carrefour Romania.

„In zilele noastre poate parea incredibil faptul ca exista zeci de mii de persoane care sufera de foame. Intr-o societate responsabila, orice persoana, cu un simplu gest, poate sa ofere un ajutor considerabil semenilor dezavantajati din punct de vedere social sau financiar, care nu-si pot procura singuri hrana, aflandu-se la limita subzistentei. Proiectul „Banca de Alimente” ofera ocazia de a se implica direct, alaturi de Crucea Rosie, tuturor celor care doresc alinarea suferintei persoanelor vulnerabile. Va invit, din nou, sa fiti generosi! Hraniti un vis, o lume fara foame!”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *