Business

Carrefour – nou depozit logistic la Deva

Carrefour, primul grup de distributie din Europa si al doilea din lume, anunta expansiunea sa la nivel logistic, si anume deschiderea unui nou centru logistic Carrefour, la aproximativ 20 de km de Deva, localitatea Bacia, judetul Hunedoara. Obiectivele urmarite in acest demers sunt de a:

– sustine dezvoltarea rapida la nivel national,
– organizarea calitativa a canalelor de distributie pe zone,
– de a imbunatati calitatea serviciilor logistice: manipularea eficienta a marfurilor, spatiu de depozitare larg, organizare,
– de a optimiza conditiile de aprovizionare: raspuns prompt in cazul unor livrari masive.

Astfel, din 17 august anul curent, detinem deja a doua platforma logistica, in localitatea Bacia, judetul Hunedoara, la aproximativ 20 km distanta de Deva. Primul fiind parcul logistic Cefin, operat de Norbert Dentressangle si deschis in august 2007, cu o suprafata de 45.000 m2, din care 4.000 doar pentru legume si fructe.

Noul depozit Carrefour are o suprafata totala de 20.000 m2, din care suprafata de 2.450 m2 este dedicata doar activitatii cu fructe si legume, precum si 1500 m2, birourilor. Pe restul suprafetei se vor pregati si livra produse de larg consum precum si produse non alimentare. Structura completa a centrului logistic include : spatiu de depozitare, parcare, sala de mese, vestiare, rampe de descarcare.
Aceasta platforma este prevazuta sa aprovizioneze supermarketuri Carrefour din zona Transilvaniei, Banatului si Olteniei si hypermarketuri din aceeasi zona.

De asemeni, toate viitoarele deschideri de magazine in zona Transilvaniei se vor deservi de spatiul logistic din aceasta zona.

Acest depozit este o ocazie deosebita pentru zona respectiva, creandu-se 100 de noi locuri de munca – angajatii depozitului dar si serviciile externe (paza, curatenie, transport etc), dintr-un total de 350, in ambele centre logistice.

In ceea ce priveste operatiunile logistice, acestea sunt externalizate catre unul din cei mai mari prestatori logistici internationali, DHL Delamode Romania.

„Scopul urmarit in cazul noului centru logistic de la Deva este de a creste progresiv activitatea depozitului in urmatorii ani si de ce nu sa gasim si alti parteneri, deoarece pozitia in centrul Transilvaniei si potentialul deosebit al zonei permit dezvoltarea in conditii excelente a tuturor activitatilor logistice.” (Dan Mocranschi, Director Logistica, Carrefour Romania)

Grupul Carrefour detine la nivel mondial aproximativ 3.000 de supermarketuri si peste 1.300 hypermarketuri. In Romania, patrimoniul sau include in prezent, 22 de hypermarketuri si 24 de supermarketuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *