Evenimente

'Capul de Bour', expus la Ambasada Romaniei de la Paris

Joi 25 septembrie 2008, Ambasada Romaniei la Paris organizeaza, in colaborare cu Academia Mondiala de Filatelie, cu Federatia Filatelica Romana si cu Asociatia Filatelica Franta-Romania, o expozitie filatelica in sirul manifestarilor care aniverseaza 150 de ani de la aparitia primelor timbre romanesti, celebrele « Cap de Bour ».

Patru astfel de timbre au fost imprimate la Iasi si au circulat doar 103 zile, intre 15 iulie si 30 octombrie 1858. Ele au fost, apoi, retrase si inlocuite cu o a doua emisiune, ca urmare a reformei de simplificare a tarifelor postale. Cu ocazia acestei aniversari filatelice, vor fi prezenti si vor vorbi publicului presedintele Academiei Mondiale de Filatelie, Jean-Pierre Mangin si profesorul Stefan Gorovei, de la Universitatea « Alexandru Ioan Cuza » din Iasi, consilier al Academiei Internationale de Genealogie.

De asemenea, o expozitie pe 30 de panouri va prezenta piese de filatelie si cartofilie selectate de Federatia Filatelica Romana, reprezentata de presedintele ei, Leonard Pascanu si de vicepresedintele Serban Dragusanu, precum si timbre si scrisori circulate apartinand unor colectionari francezi. Un birou postal temporar al Postei franceze va functiona la Ambasada Romaniei, in ziua manifestarii, intre orele 16.00 – 20.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *