CARTE BUNA

Cantice Mârlăneşti, o carte indispensabila

humanitas educationalCine nu citeste ‘Cantince marlanesti’ nu se adapteaza la mediu. Marlania este un climat universal si iremediabil in care traim inca de la varsta lecturilor de adormit copiii. ‘Canticele marlanesti’ reprezinta o tentativa de asumare a marlaniei ca stare atemporala si nedelimitata geografic. Definirea marlaniei nu face obiectul prezentului volum, iar ostracizarea ei nu sta in intentia autorului. Se incearca o simpla prezentare a fenomenului in ipostaze dinamice, la care cititorul de toate varstele este invitat sa se raporteze si sa se racordeze. In acest sens, ‘Canticele marlanesti’ sunt o opera deschisa. Totodata, ele semnaleaza, dincolo de inconfundabilul specific autohton, dimensiunea globala a marlaniei, militand astfel pentru recunoasterea marlaniei romanesti si integrarea ei in cea europeana si, in ultima instanta, in cea universala.

FLORIN BICAN a fost asistent la catedra de limba engleza a Universitatii Bucuresti, profesor de limba engleza la Augsburg şi München, traducator liber profesionist si coordonator al programului de pregatire a tinerilor traducatori straini din cadrul Institutului Cultural Roman.
Publica articole pe diverse teme in presa romana, britanica si americana (Dilema Veche, Romania literara, Academia Catavencu, Scotland on Sunday, The Spectator,The National Review, etc) si are in lucru al doilea volum al “Canticelor marlanesti”.

Editura Humanitas Educational va invita la lansarea cartii CANTICE MARLANESTI de Florin Bican, care va avea loc MARTI, 24 APRILIE 2007, ORA 18, LA LIBRARIA HUMANITAS KRETZULESCU, Calea Victoriei nr. 45.
Vor vorbi despre carte: ADA MILEA, RADU PARASCHIVESCU, FLORIN BICAN, DANA PAPADIMA.

Editura Humanitas Educational publica manuale si auxiliare scolare, dar si titluri in afara domeniului scolar: celebrele Carti cu Apolodor de Gellu Naum, ‘Cele mai frumoase poeme de dragoste’ (alese si traduse de Grete Tartler, „Cercul artistilor disparuti“ (autor: Ion Barbu), „Timpul chitarelor electrice.Jurnal de calatorie in arhiva TVR“ (autor: Doru Ionescu), „Dictionar rock, pop, folk…remix“ (autori: Daniela Caraman Fotea si Cristian Nicolau) s.a.

Veronica Stancu, Director de marketing, tel.: 316 17 18.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *