LifeStyle

Cancerul de prostata se poate trata prin criogenie si in Romania

La Spitalul Euroclinic din Bucuresti a avut loc o noua interventie ce a utilizat metoda de tratare a cancerului de prostata folosind procedeul de distrugere a tumorii prin criogenie. De aceasta data, terapia a fost aplicata unui pacient avand in antecedente radioterapia externa cu viza curativa, precum si ablatie hormonala, pacientul prezentand recidiva histologica si biochimica (PSA) de cancer.

Noutatea adusa de programul de terapie prin criogenie a cancerului de prostata este aceea ca aceasta metoda de tratament este foarte bine receptata de pacienti.
Exista din ce in ce mai multi doritori pacienti cu cancer de prostata in stadiul initial sau pacienti cu cancer de prostata care au scapat de sub controlul altor metode de tratament (chirurgie, brahiterapie, radioterapie, ablatie hormonala), care apeleaza la aceasta metoda cu speranta unor rezultate favorabile.
Prin colaborarea intre Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj (ICUTR) cu firmele FARMACEUTICA REMEDIA-member of TARUS Group, ONCURA si mai recent GALIL MEDICAL, metoda practicata si la EUROCLINIC Bucuresti da rezultate bune.
“La ora actuala aparatura de interventie se gaseste in tara permanent si poate fi utilizata pentru tratarea bolnavilor amintiti. Ideea de baza a acestui program este de a oferi pacientilor nostri o alternativa de tratament mini invaziva cu consecinte neglijabile functional, costuri mai mici, precum si o alternativa terapeutica in situatia in care celelalte metode s-au dovedit ineficiente. Unul din pacientii care vor fi tratati astazi la EUROCLINIC se gaseste in aceasta situatie, avand in antecedente radioterapia externa cu viza curativa, precum si ablatie hormonala, pacientul prezentand recidiva histologica si biochimica (PSA) de cancer” a declarat prof.dr. Mihai Lucan.
Spitalul Euroclinic Bucureşti unde au fost aplicate aceste proceduri este primul spital general privat din Romania, care are dotarea şi infrastructura necesara pentru efectuarea în sistem privat a unor astfel de intervenţii performante.
Spitalul Euroclinic este piesa de rezistenţa a reţelei de sanatate Medisystem, care include, în prezent, un numar de 36 centre medicale, 8 cabinete medicale individuale, primul spital general privat -Euroclinic şi 600 medicii în întreaga reţea, toate accesibile prin intermediul Centrului de Coordonare.

Telefon Euroclinic 021 200 68 00
Telefon Centrul de Coordonare Medisystem 9677
TARUS Media – member of TARUS Group este o agenÅ£ie de publicitate care ofera servicii integrate de comunicare, advertising ÅŸi este editorul publicaÅ£iei British Medical Journal – ediÅ£ia în limba româna. Serviciile de advertising oferite de TARUS Media sunt completate de lucrari de specialitate din domeniul medical. AgenÅ£ia face parte din TARUS Group alaturi de FARMACEUTICA REMEDIA S.A., companie de distribuÅ£ie ÅŸi marketing de produse farmaceutice pe piata romaneasca.
Liviu CONSTANTIN, mobil: 0740 120 426
www.tarusmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *