Sanatate

Canceropharm Limited – atenție la țeapă, nu vă jucați cu viața

Maii multe reclamații la adresa societății CanceroPharm Limited au fost primite în ultima perioadă la Centrul European al Consumatorilor România (ECC Romania). Canceropharm Limited oferă spre comercializare medicamente, unele dintre ele folosite în tratarea unor boli cronice, precum cancerul.

canceropharm-limited

Consumatorii au reclamat faptul că medicamentele comandate nu sunt livrate, că medicamentele livrate (cu referire la vaccinuri), nu pot fi administrate întrucât nu au fost transportate cu respectarea condițiilor optime de temperatură (+2 – 8°C) sau că banii nu sunt restituiți ca urmare a anulării comenzilor determinate de nelivrarea produselor.

Însă, probleme sunt și cu informațiile furnizate de site-urile care conduc la CanceroPharm Limited. Astfel, politica de returnare a medicamentelor nu este clară, mai exact nu menționează adresa la care acestea trebuie returnate, termenul de retragere din contract și termenul de rambursare a contravalorii medicamentelor.

În urma colaborării cu ECC Marea Britanie, am reușit să aflăm însă mai multe detalii. Societatea CanceroPharm este înregistrată juridic în Marea Britanie, dar la adresa la care societatea își are sediul profesional înregistrat locuiește o persoană fizică, fără legătură cu această societate. De asemenea, contul bancar în care consumatorii efectuează plata contravalorii medicamentelor, care de multe ori depășește 1000 Euro, este deținut de o instituție bancară din Ungaria.

“Din cauza acestor inconveniente, șansele de soluționare a reclamațiilor sunt foarte mici. Din acest motiv, sfătuim consumatorii să evite site-urile care comercializează medicamente și care conduc la societatea CanceroPharm Limited și să cumpere online de la comercianți care își prezintă datele de identificare pe site (denumire companie, număr de înregistrare, date de contact unde poate fi transmisă o reclamație), care informează consumatorii asupra drepturilor pe care le au, în special dreptul de a renunța la contract și care au clar stabilită o procedură de returnare a produselor”, a declarat Irina Chitiroiu, Director ECC Romania.

Mai multe informații despre vânzarea la distanță regăsiți pe site-ul nostru rubrica „Întreabă Expertul”.

2 Comments

 1. Un gen de frauda bazata pe credibilitatea oamenilor bolnavi si a rudelor acestora
  Cati dintre noi nu am dori o portita de scapare in lupta cu boala? Un tratament care sa te faca sa iti revii sau sa te ajute sa traiesti mai mult decat ti-a zis doctorul?
  Si cand afli de medicamentul minune ce iti poate readuce sanatatea, printr-o simpla cautare pe internet, ca il poti procura de pe o farmacie online, cu recomandari pe un site medipedia.ro, sau ca are cont facebook, unde multi scriu ce bine le merge cu tratament, etc parca esti cel mai fericit om, nu? O noua sansa
  Mai ales ca ti se trimite rapid comanda(asa scrie in site) si singurul lucru care ti se cere e sa platesti intr-un cont.
  Acesta a fost:
  CANCEROPHARM LIMITED
  IBAN: HU05109180010000007699960013
  SWIFT:BACXHUHB
  BANK: UNICREDIT BANK PLC HUNGARY
  A ceg cime: 1054 Budapest, Szabadsag ter 5-6, Magyarorszag
  Insa acesta e inca:
  cont bancar in Romania, la Banca Transilvania, IBAN RO45BTRLRONCRT0336819901, swift BTRLR022,agent Somogyi O.
  Nu oricum, singurele metode e prin transfer direct sau credit card.
  Totul in regula pana aici?
  Ei bine doamne si domni, eu sunt una din victimele firmei CanceroPharm Limited ( actuale Farmago, Hesperus Europe si O.Z.S. INTERIORS LTD toate reprezentate in Anglia, Romania si Ungaria de catre Otto –Zoltan Somogy).
  https://e-hesperus.co.uk/shop/
  https://canceropharm.com/billing/

  https://beta.companieshouse.gov.uk/company/10114789/filing-history
  Puteti gasi frecvent Acest cont fictiv dr Noemi:
  Noemi Dr. Toth (cu 3 ani in urma)
  Buna seara!

  ————————–
  Noemi, Dr. Toth
  Specialitate: Oncologie

  CANCER FOUNDATION AND CANCEROPHARM
  13 DONNINGTON AVENUE
  COVENTRY
  WEST MIDLANDS
  CV6 1FP

  Phone:+448455642516
  Mail: tothnoemi@ferm4.info
  Web: ferm4.info

  Bazandu-se pe suferinta bolnavilot, infractorul Otto a trecut de la firma Canceropharm, la noile firme. Puteti sav a convingeti incercand sa dati clik pe linkurile de la Canceropharm:
  canceropharm.com/comandabcg

  Am platit direct prin transfer, insa comanda nu a venit.
  La telefoanele
  CanceroPharm
  Romania
  Phone: +40 (0) 316300658
  CanceroPharm
  Hungary
  Phone: +36 (06) 17008606
  United Kingdom
  Reg.num:09393502
  Phone: +442036088976
  Fax: +44 (0) 2076811480
  Nu mai raspundea nimeni. Era doar un robot.
  Am cautat pe facebook, am dat clik pe toti care ‚cumparasera‘ si am vazut ca cei ce laudau produsele sunt conturi fictive, inactive. Mai mult, a aparut un comentariu in care o femeie ii facea hoti, si ca vrea inapoi banii. Dar comentariu a disparut imediat.
  Am sunat in Anglia un prieten si mi-a zis mai, adresa e corecta,numai ca acolo nu exista nici o firma, e casa particulara. Habar nu are proprietarul casei de vreo firma.
  Site-ul medipedia.ro e oprit, oare de ce? Desigur era facut de Otto, in colaborare cu inca un amic, caci da, sunt doi.
  —————

  Pe site un domn scria:
  Buna seara,

  Din luna Septembrie 2016 am devenit sigur ca-i teapa. Am comandat si platit 1890 RON( 419 eur) in contul bancar indicat de dl. Somogyi O pt un vaccin antialergie, necesar fiului meu.
  Foarte probabil ca O vine de la Otto deoarece pe net am gasit doua firme inrudite cu impricinata Cancero pharm . Acestea sunt Hesperus Europe si O.Z.S. – ambele reprezentate in Anglia de dl Otto-Zoltan Somogyi.
  Indiciu important de urmarit de dl politist : plata am facut-o in cont bancar in Romania, la Banca Transilvania, IBAN RO45BTRLRONCRT0336819901, swift BTRLR022,agent Somogyi O.
  Din cite stiu actele cerute de orice banca din Romania la deschiderea unui cont sunt foarte clare, obligatoriu fiind actul de identitate.
  Daca o autoritate in investigatie oficiala solicita bancii datele de identificare ale sarlatanului cel putin politia afla pe cine sa dea in urmarire, eventual internationala.
  Daca pe net isi pot da diferite nume aiurea, la banca sigur a prezentat un act de identitate.
  Voi trimite pt siguranta si plingere oficiala dlui politist insa eu sunt din Timisoara, nu stiu daca este OK sa trimit plingerea la Cluj sau unde este sediul dinsului.
  Separat ma apropii de dl Somogyi, saptamina trecuta am tras fotografii la sediul din Budapesta, str Vihorlat 23, in curind voi fla si adresa depozitului din Ungaria, de unde trimit totusi medicamente catre unii clienti.
  Asta-i curios, stiu sigur de la curierii din tara ca destul de des totusi sosesc pachete, posibil sa fie o combinatie de afacere curata si murdara sau unii angajati ai lor sa faca treburi murdare.
  Spuneti-mi daca va intereseaza sa va mai scriu, pt mine a devenit deja o problema de orgoliu.
  Eventual va anunt cind il gasesc pe dl Somogyi si va povestesc cum i-am rupt o mina sau un picior

  Siteurile nu aveau nici o modalitate de plata,ca sa poti plati decat numai prin virament, si care vindea chipurile medicamente interzise in Uniunea Europeana, si inca medicamente pentru tratarea miraculoasa a cancerului. Atentie! Este frauda! Aveti grija ce cumparati de pe internet

 2. Îmi place că v-ați chinuit să scrieți atât pentru a promova un site la fel de fals… Păcat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *