Stiri

Campanie Samsung – Everyone is art

Samsung Electronics Europe a lansat “Everyone Is Art”, o invitaţie pentru oamenii din întreaga Europă de a participa în prima şi gigantica operă colaborativă de artă, care va ridica nivelul de conştientizare cu privire la persoanele afectate de cancerul de sân (femei şi bărbaţi). Prin accesarea link-ului www.morethantalk.eu/everyoneisart, vizitatorii vor putea încărca fotografii cu ei sau cu cei dragi, însoţite de informaţii despre modul sau motivele pentru care vieţile lor au fost atinse de cancerul de sân.

1.096 dintre aceste imagini vor fi selectate de către artista britanică Samira Harris şi folosite pentru recreerea “Naşterii lui Venus” a lui Botticelli. 1.096 este numărul femeilor diagnosticate cu cancer la sân zilnic în Europa, iar platforma “Everyone Is Art” a fost lansată în asociere cu 17 instituţii filantropice din Europa, dedicate luptei împotriva cancerului de sân.

Wendy Evans-Scott, o britanică de 47 de ani, a terminat cu succes un tratament împotriva cancerului de sân acum trei ani. “Am adăugat această fotografie cu mine pe www.morethantalk.eu/everyoneisart.
Atât mama, cât şi eu ne-am luptat cu cancerul de sân, iar eu o încurajez pe fiica mea să se controleze regulat în acest sens. În fiecare zi, 1.096 de femei din Europa sunt diagnosticate cu cancer de sân, iar noi, cu toţii, putem face câte ceva pentru a ne asigura că un număr cât mai mare de oameni sunt conştienţi de acest aspect.”

“Samsung sprijină de patru ani fundaţiile europene dedicate luptei împotriva cancerului de sân, iar pentru 2010 vrem să acţionăm prin intermediul artei,” explică Ines Van Gennip, Head of CSR pentru Samsung Electronics Europe.

“Samsung face un apel pentru fotografii cu persoane care au fost afectate de cancerul de sân fie direct, fie printr-o persoană dragă care suferă. Căutăm de asemenea fotografii cu susţinătorii campaniilor pink ribbon care muncesc din greu în acest sens şi care iau parte la maratonane sau chiar îşi vopsesc părul roz pentru a promova conştientizarea acestei probleme”.

“Toate aceste fotografii vorbesc despre curaj, iar cele 1.096 vor fi utilizate în final într-o singură operă de artă, ce le va încuraja pe femei să fie conştiente de cancerul de sân. Când te gândeşti că peste o mie de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân în Europa în fiecare zi, impactul aceste piese finale devine şi mai prolific,” adaugă Van Gennip.

Compoziţia finalizată va fi dezvăluită în data de 14 octombrie 2010, odată cu Ziua Samsung a Conştientizării Cancerului de Sân din Europa, la The Royal Exchange din Centrul Londrei. După aceasta, ea va fi vândută, iar câştigurile vor reveni fundaţiilor dedicate cancerului de sân.

Cum să îţi adaugi poza la “Everyone Is Art”*

Imagini de 2MB pot fi încărcate pe www.morethantalk.eu/everyoneisart. 1.096 de fotografii vor face parte din opera finalizată a Samirei Harris. Toate imaginile încărcate pot fi vizionate pe www.morethantalk.eu/everyoneisart. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi www.morethantalk.eu/everyoneisart.

“Everyone Is Art” este parte a campaniei Samsung “More Than Talk” de conştientizare cu privire la cancerul de sân. În Europa, 400.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân în fiecare an. Sprijinită prin Facebook, YouTube, Flickr şi Twitter, campania Samsung “More Than Talk” doreşte să ajungă la cel puţin acelaşi număr de femei din Europa. Acest grad de conştientizare ar putea ajuta la salvarea multor vieţi, nu numai în Europa, ci pe întregul glob.

Prin vizitarea www.morethantalk.eu, femeile pot găsi o comunitate instantă de sprijin şi un loc potrivit pentru luarea angajamentului de creştere a nivelului de conştientizare asupra cancerului de sân.

Angajamentul Samsung de a creşte nivelul conştientizării cu privire la cancerul de sân a avut începutul în Olanda, în 2006. De atunci, Samsung a donat 6,4 milioane de dolari fundaţiilor europene dedicate cancerului de sân, oferind un sprijin crucial pentru conştientizarea acestei probleme, prevenţia acesteia, campanii şi strângerea de fonduri. În acest an, operaţiuni Samsung din douăzeci şi cinci de ţări europene, printre care si Romania, s-au alăturat luptei împotriva acestei boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *