Vedete

Cameron Diaz o bate pe Jessica Biel la … viruși

Cameron Diaz este vedeta numărul unu atunci când vine vorba de căutări care trimit utilizatorii pe site-uri de internet infectate cu viruși, spune compania McAfee, care tocmai a fost cumpărată de Intel. Cameron Diaz a detronat-o pe Jessica Biel în topul vedetelor folosite pentru distribuția de spam.

Este al patrulea an în care McAfee realizeaza un top al vedetelor folosite de hackeri pentru a aduce victime pe site-urile lor. Pirații se folosesc de vedete de film, vedete din muzica, politicieni, sportivi. Julia Roberts este si ea pe lista.

Cautand pe net Cameron Diaz, cam 1 din 10 site-uri gasite de Google sunt infectate. La Julia Roberts, procentul scade la 9%. Daca formulezi cautarea cu donwload Julia Roberts, atunci 2 din 10 rezultate sunt site-uri infectate.

In top 10 mai sunt Gisele Bundchen, Brad Pitt, Adriana Lima, Jennifer Love Hewitt, Nicole Kidman, Tom Cruise, Heidi Klum sau Penelope Cruz.

Pentru ca utilizatorii sa fie pacaliti, hackerii mai folosesc sistemele de scurtare a URL-urilor, precum bit.ly, pentru a distribui site-uri infectate prin retelele social networking, mai spune McAfee.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *