LifeStyle

Cafeaua si profilaxia cancerului la intestinul gros

Afirmatiile despre faptul ca un consum excesiv de cafea ar creste riscul aparitiei cancerului digestiv, mai ales al celui de ficat si de pancreas nu s-au confirmat. Mai mult decat atat, cercetari recente permit afirmatia ca an profilaxia cancerului intestinului gros ajuta si cafeaua, prin proprietatile ei purgative, diuretice naturale, dar si altele.

Cafeina nu are proprietati purgative. S-a demonstrat, ca filtrata, cafeaua este si mai purgativa decat cea obisnuita. Cercetatorii anca mai ancearca si acum sa descopere care dintre cele 300 de substante organice continute de boabele de cafea contribuie la stimularea defecatiei.

Persoanele care prefera cafeaua decafeinizata pentru a evita actiunile excitante ale cafeinei se supun influentei altor chimicale. Analiza dizolvantilor organici care se folosesc pentru anlaturarea cafeinei a aratat ca doi dintre acestia sant cancerigeni. Cea mai veche, cea mai sigura, dar si mai putin eficienta metoda este folosirea apei pentru decafeinizare, pentru ca an apa se poate dizolva cafeina.

Femeile ar trebui sa limiteze consumul de cafea. Ultimele cercetari au aratat ca, la femeile care beau an mod regulat mai mult de 3-4 cesti de cafea pe zi creste probabilitatea aparitiei fragilitatii oaselor (osteoporoza), dupa aparitia menopauzei si la o varsta mai anaintata. Femeile ansarcinate si cele care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de cafea si sa bea nu mai mult de o ceasca de cafea cu lapte pe zi, pentru ca embrionul asimileaza cafeaua, dar o elimina mai greu decat organismul unei persoane adulte.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *