LifeStyle, Sanatate

Cafeaua "la filtru", mai bună decît cea la ibric!

cafeaCercetările au arătat, că, la iubitorii de cafea, care beau mai mult de 6 ceşti pe zi, creşte pericolul apariţiei bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, riscul este legat mai mult de modul de pregătire a cafelei, de nivelul conţinutului de cafeina din ea.

Cînd cafeaua este pregătită după metoda espresso, prin trecerea aburului prin cafeaua măcinată sau după metoda obiÅŸnuita (prin care cafeaua se pune în apă, după care se pune la fiert) se eliberează două elemente chimice care cresc nivelul colesterolului în sînge ÅŸi, în consecinţă, riscul bolilor cardiovasculare. Aceste elemente – cofestrolul ÅŸi cofeolul – sînt prezente permanent în boabele de cafea. Cu toate acestea, ele sînt îndepărtate atunci cînd cafeaua se filtrează printr-o hîrtie, cînd cafeaua este pregătită la filtru.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *