LifeStyle, Sanatate

Cafeaua de dimineata nu ne trezeste la viata

Cafeaua de dimineata nu are capacitatea de a trezi organismul unui consumator regulat de bauturi pe baza de cofeina, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici, prezentat la o conferinta a British Nutrition Foundation.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol au indicat ca, an cazul unui consumator regulat de cafea, aceasta bautura ajuta la calmarea simptomelor de sevraj care se dezvolta an timpul somnului, din cauza faptului ca organismul nu mai are acces la acest stimulent, dar ca nu al face mai vigilent decat este an mod normal.

Studiul sugereaza ca doar persoanele care au evitat consumul de cafea pentru o anumita perioada devin mai alerte datorita cofeinei.

In urma testelor s-a demonstrat ca persoanele care consuma an fiecare dimineata o bautura cu cofeina nu sant mai alerte decat cele care nu consuma deloc astfel de bauturi.

Profesorul Peter Rogers, psihologul biolog care a coordonat acest studiu, a declarat: “Simtim o revigorare a organismului dupa ce bem o cana de cafea dimineata, dar acest lucru se antampla, probabil, inversarii simptomelor de sevraj”. “Vivacitatea mentala resimtita se datoreaza trecerii organismului la o stare normala si nu la una mai buna decat cea normala”, a adaugat profesorul.

Rogers a adaugat ca exista unele beneficii care apar de pe urma consumului de cafea, precum prevenirea declinului functiilor cognitive cauzate de anaintarea an varsta.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *