Concerte, MUZICA

Butterflies in My Stomach inchide Peninsula-Felsziget 2008

Considerata de casa de discuri Sony si de prestigioasa publicatie Billboard ca fiind una dintre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, Butterflies in My Stomach (BIMS) a incheiat aseara cea de-a sasea editie a festivalului Peninsula de la Targu Mures cu un concert transmis live pe internet.

Trupa compusa din: Maca(voce), Meghi(pian electric si sintetizator), John(chitara), Bujor Stoicovici(chitara bas), Laurentze(tobe) si  Ieronim(trombon,sampling) a sustinut aseara pe scena Zakuska un concert de 90 de minute. In ciuda vremii, publicul a fost foarte numeros “A fost cel mai tare final, la bis am cantat jumatate de piesa…restul l-a cantat publicul” –Bujor Stoicovici. Butterflies in My Stomach este considerata de BBC Romania ca fiind una dintre putinele trupe care promoveaza acid-jazz-ul in Romania  (“Romanian Underground ” – BBC 2005).

Editia de anul acesta a festivalului Peninsula a avut loc intre intre 23 si 26 iulie 2008 si a reunit trupe ca Morcheeba – care si-a lansat la Targu Mures noul album -, ATB, EPICA, Ektomorf, Tündérground si Fusioncore, care au abordat elemente de funk, jazz-rock electro, trip-hop, down tempo si acid jazz din zona jazz fusion. Conform site-ului oficial, festivalul a avut un buget de 750.000 de euro, a adunat in jur de 80 de trupe si DJ si a avut, in ciuda ploii si a noroiului, peste 9.000 de peninsularii si 1.500 de corturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *