LifeStyle

Bucură-te de cocktailurile sănătoase

Echinacea, kiwi, soc, muşeţel şi lămâiţă sunt numai câteva dintre ingredientele utilizate în prezent în barurile din Marea Britanie pentru o nouă gamă de cocktailuri, care promit că măresc vitalitatea şi îmbunătăţesc sănătatea, potrivit dailymail.co.uk.
Madonna preferă cocktailurile cu muşeţel şi mere, Scarlett Johansson optează pentru fructul pasiunii şi miere, în timp ce fosta iubită a prinţului William, Kate Middleton, preferă socul şi castravetele.
Noile tendinţe din barurile din Regatul Unit au în vedere cocktailurile sănătoase, iar cei care comandă un Cosmopolitan sau un Mojito clasic sunt priviţi ca nişte demodaţi.
Din ce în ce mai mulţi oameni optează pentru alimente organice, sărace în zaharuri şi în sare, hipocalorice, iar băuturile de seară se lasă şi ele cucerite de aceste tendinţe.
Noua generaţie de cocktailuri implică piureuri proaspete din fructe organice, legume proaspete şi verdeţuri, vitamine, oxigen şi chiar buruieni precum pirul.
Mahiki este unul dintre barurile cele mai căutate la ora actuală, fiind frecventat de un număr mare de VIP-uri, precum moştenitorii tronului britanic, prinţii William şi Harry, şi este celebru pentru cocktailurile sale din fructe. Meniul barului promite cocktailuri proaspete, realizate din fructe organice, cultivate în Marea Britanie.
Jonathan Weinberg, proprietarul barului hotelului Blakes din Londra, a fost atât de hotărât să impună această tendinţă încât a pus pe meniu un „detox retox cocktail” (cocktail de detoxifiere) care conţine vodka, socată, mentă şi apă specială bogată în oxigen, Ogo. „Luăm apă minerală normală şi o îmbogăţim cu molecule de oxigen extra-pure”, a explicat Weinberg. Proprietarul Match Bar din Londra, Jonathan Downey, a declarat că aceste cocktailuri pot fi o bună sursă de vitamine pentru persoanele care sunt atât de ocupate încât nu mai au timp să mănânce sănătos. O pagină întreagă din meniul barului său este dedicată cocktailurilor sănătoase, printre care se numără Better For You, o băutură care conţine piure proaspăt din fructe de acai (euterpe oleracea), suc de rodie şi echinacea.
În mod poate nesurprinzător, experţii în sănătate sunt puţin sceptici. „Este ca şi cum ai fuma şi ai mânca în acelaşi timp un măr: unul nu îl exclude pe celălat”, a declarat nutriţionistul Jane Clarke, făcând referire la cantitatea de alcool din aceste cocktailuri.
În ceea ce priveşte cocktailurile sănătoase, Clarke dă următoarele sfaturi: „În primul rând m-arş uita la sucurile de fructe utilizate. Ideale sunt cele proaspete, obţinute cu ajutorul blender-ului. Sucurile îmbuteliate conţin prea mult zahăr”.
„Afinele sunt grozave”, a mai spus nutriţionistul, adăugând că toate fructele de pădure sunt excelente pentru sănătate.
„Dacă este posibil aş recomanda o băutură care conţine iaurt sau frişcă pentru că, deşi acestea au un conţinut mare de grăsimi, contribuie la o absorbţie mai lentă a zahărului în organism”, a continuat Clarke.
Jane a mai spus că este foarte important ca cei care beau astfel de cocktailuri să ia şi o gustare potrivită. „Dacă vrei ca băutura să fie cu adevărat sănătoasă ar fi bine să comanzi ceva de mâncare care să se potrivească cu aceasta, precum o banană”, a spus aceasta.
„Şi nu în cele din urmă, dacă alegi ceva numai pentru beneficiile sale, ai putea opta pentru o băutură fără alcool”, a încheiat Clarke.

Monitorul de Suceava 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *