LifeStyle

Bucharest Summer University

Proiectul, desfasurat in perioada 20 august- 3 septembrie 2006 se adreseaza atat studentilor si masteranzilor romani cat si celor straini. Bucharest Summer University este o scoala de vara internationala pe teme economice in care participantii dezbat probleme de actualitate in economia mondiala. Pe parcursul celor doua saptamani de seminarii, workshopuri si vizite la IMM-uri, cei 70 de studenti romani si straini vor analiza caracteristicile intreprinderilor mici si mijlocii, oportunitatile si dificultatile pe care le intampina acestea in contextul globalizarii.

Tema Bucharest Summer University 2006 este ‘Pregatirea IMM-urilor pentru o economie bazata pe cunostinte’. Scoala de vara organizata de Academia de Studii Economice acorda in premiera in Romania, 3 credite transferabile in regim ECTS. Cursurile si seminariile din cadrul Bucharest Summer University se vor desfasura in totalitate in limba engleza.

Printre profesorii care vor sustine cursuri si workshop-uri in cadrul Bucharest Summer University se afla:
– Ovidiu Nicolescu – Vicepresedinte al Asociatiei Mondiale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Presedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania
– Pierre Francois Lelaurain- Profesor la Universitatea Robert Schuman Strasbourg
– Reston Lloyd Lester – Profesor la Universitatea Cambridge din Regatul Unit al Marii Britanii
– Ing. Valentin Cristea – Presedinte al Federatiei Intreprinderilor Mici si Mijlocii pe Oltenia
– Ing. Iulian Gropasila – Presedinte al Filialei Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Constanta

Studentii care doresc sa participe la acest eveniment pot completa formularul de aplicare pana in data de 30 iunie 2006. Taxa de participare este de 250EUR. Aceasta include participarea la cursuri si seminarii, cazare, 3 mese pe zi, suporturi de curs si o excursie in weekend la munte. Formularul de aplicare impreuna cu mai multe informatii se gasesc la www.bsu.ase.ro .

Proiectul se afla la cea de-a doua editie, precedenta editie bucurandu-se de mare succes atat in randul participantilor cat si in cadrul invitatilor. Tema primei editii a fost ‘Integrarea diversitatii economice in Europa’. Timp de doua saptamani, 45 de studenti din Germania, Spania, Portugalia, Polonia, Macedonia, Bosnia-Hertegovina si Romania au luat parte la cursurile si seminariile din cadrul BSU 2005.
Printre invitatii editiei trecute s-au remarcat nume precum Mihai Tanasescu, Varujan Vosganian, Codrut Seres, Mircea Geoana, Bogdan Teodorescu sau Iuliu Winkler.

Mai multe informatii puteti gasi pe www.bsu.ase.ro.